office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 29, Noiembrie 2015


Când sufletul e plin
Interviul lunii: Iulian Boia
Tiroida - glandă „de îngrășare” sau „de slăbire”?
Litiaza biliară
Porţia de sănătate: gutuile
Locuri de poveste: Legendă în Munţii Nemirei
Delicii şi scofeturi: brioşe cu dovleac
O bijuterie în piatră
Muzeul Cezar Petrescu
Frumuseţi de lângǎ noi: Cheile Tǎtarului

Delicii şi scofeturi: brioşe cu dovleac

 

Ingrediente:
- 200 g faină, 200 g dovleac crud, 150 g zahăr, 100 g unt, 2 ouă, 150 g iaurt, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriţă scorţişoară, 1 praf de sare
Preparare:
* Încingem cuptorul la 175 grade C, curăţăm dovleacul, îl dăm pe răzătoarea mare şi îl amestecăm cu 100 g de zahǎr.
* Îl punem pe foc şi îl călim până tot sucul lǎsat scade şi obţinem consistenţa unui gem; peste el adǎugǎm scorţişoara şi zahǎrul vanilat, amestecǎm şi îl lăsăm la răcit.
* Într-un castron batem spumǎ untul la temperatura camerei cu restul de zahǎr pânǎ obţinem o cremǎ pufoasǎ, dupǎ care adaugǎm pe rând ouǎle.
* Adǎugǎm fǎina amestecatǎ cu sarea şi praful de copt, apoi dovleacul pregǎtit înainte; amestecǎm bine pânǎ încorporăm uşor iaurtul.
* Obţinem un aluat ca o cremă consistentă, cu o culoare deosebită. Punem hârtiuţe speciale pentru copt în tava de brioşe şi le umplem trei sferturi cu compoziţia obtinuţă.
* Le dǎm la cuptor pentru 20-25 de minute, în funcţie de puterea cuptorului, după ce sunt gata, le lăsăm să se răcească complet.

Ingrediente:- 200 g faină, 200 g dovleac crud, 150 g zahăr, 100 g unt, 2 ouă, 150 g iaurt, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriţă scorţişoară, 1 praf de sare

 

Preparare:

 

* Încingem cuptorul la 175 grade C, curăţăm dovleacul, îl dăm pe răzătoarea mare şi îl amestecăm cu 100 g de zahǎr.

 

* Îl punem pe foc şi îl călim până tot sucul lǎsat scade şi obţinem consistenţa unui gem; peste el adăugăm scorţişoara şi zahărul vanilat, amestecăm şi îl lăsăm la răcit.

 

* Într-un castron batem spumă untul la temperatura camerei cu restul de zahăr până obţinem o cremă pufoasă, după care adăugăm pe rând ouăle.

 

* Adăugăm făina amestecată cu sarea şi praful de copt, apoi dovleacul pregătit înainte; amestecăm bine până încorporăm uşor iaurtul.

 

* Obţinem un aluat ca o cremă consistentă, cu o culoare deosebită. Punem hârtiuţe speciale pentru copt în tava de brioşe şi le umplem trei sferturi cu compoziţia obtinuţă.

 

* Le dăm la cuptor pentru 20-25 de minute, în funcţie de puterea cuptorului, după ce sunt gata, le lăsăm să se răcească complet.