Tara Nuntilor | 0727.340.355 | contact@taranuntilor.ro
Eşti înnebunit după peşte şi vrei să retrăieşti în oraşul tău atmosfera tipică bucătăriei din Delta Dunării? Vrei să mănânci ceva gustos şi să petreci câteva clipe alături de cei dragi într-o ambianţă intimă şi plăcută? Poţi să ai parte de toate acestea la restaurantul cu specific pescăresc şi mediteranean Blue Acqua din Iaşi.
Preparatele, făcute pe loc în bucătăria proprie, te vor încânta şi vor fi principalul atu pentru a reveni aici oricând cu mare drag, alături de prieteni. În meniu vei găsi supe, fructe de mare, tocăniţe de peşte, plăcintǎ cu peşte, dar şi dulciuri făcute ca la mama acasă. În fiecare lună, la Blue Acqua se pregătesc meniuri speciale, inclusiv fripturi de pui, vită sau porc.
Creveţi în sos mediteranean picant
Ingrediente: 12 bucăţi de creveți proaspeţi, 2 căţei de usturoi, 3 roşii cherry, 150ml vin alb semi sec, 5g ardei iute, 2g sare, 1g piper, suc roșii 150ml, pătrunjel.
Punem în tigaie ulei de măsline, adăugăm creveţii decorticaţi, usturoiul zdrobit, roșiile cherry tăiate jumătăţi, le călim, iar la final stingem cu vin. Se pun sarea, şi piperul, se fierbe 4-5 minute, apoi se adaugǎ sucul de roșii, ardeiul iute şi pătrunjelul. Se servesc calzi, de preferat cu pâine prăjită.
Vă dorim poftă bună!