Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/225-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Leacuri din grădină: Roşiile
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 26, August 2015


Interviul lunii: Mariana Vatamaniuc, cake designer
Hipertensiunea arterială
O zi de porţelan, cu flori de trandafir
Leacuri din grădină: Roşiile
Delicii şi scofeturi: Frappé cu moţ pudrat
Mănăstirea Cozia
Istoria Statuii cronicarului Miron Costin
Festivalul Gastronomic Ucrainean din Sulina
Hanul Domnesc
File de ierbar: Brocard de roşu, galben sau portocaliu
Locuri de poveste: Bucureştii lui Caragiale
Frumuseţi de lângă noi: Nuferii din Deltă
Muzeul George Enescu din Dorohoi

Leacuri din grădină: Roşiile

 

Originare din America de Sud, roşiile sunt cultivate pe continentul european de sute de ani pentru gustul lor dulce, dar şi pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sǎnǎtǎţii prin conţinutul bogat de licopen, un antioxidant despre care am vorbit şi în numǎrul trecut, şi care ajutǎ organismul sǎ combatǎ acţiunea distructivǎ a radicalilor liberi, prevenind astfel apariţia unor boli grave. 
Vǎ prezentǎm în rândurile de mai jos principalele beneficii ale roşiilor pentru sǎnǎtate:
Beta carotenul din aceste legume, regǎsit şi în alte legume precum morcovii sau cartofii dulci, protejeazǎ pielea de radiaţiile UV. De asemenea, licopenul încetineşte procesul de îmbǎtrânire a pielii şi reduce riscul apariţiei cancerului cutanat.
Conţinutul bogat în vitamina K şi calciu, alǎturi de licopen ajutǎ la fortificarea şi regenerare a ţesutului osos, îmbunǎtǎţiând masa osoasǎ şi prevenind osteoporoza.
Antioxidantii din roşii  combat daunele produse de radicalii liberi asupra celulelor sǎnǎtoase ale organismului, prevenind apariţia diferitelor tipuri de cancer.
Medicii au descoperit o legaturǎ directǎ între consumul de rosii şi susceptibilitatea redusǎ de a dezvolta pietre la rinichi şi calculi biliari, în special dacǎ roşiile sunt consumate fǎrǎ seminţe.
Roşiile sunt o sursǎ bogatǎ de crom, mineral care regleazǎ nivelul glicemiei în sânge şi inhibǎ pofta de alimente dulci.
Vitamina A din roşii îmbunǎtaţeaşte acurateţea vederii şi previne afecţiunile vǎzului. 
Tot vitamina A este responsabilǎ şi pentru mentinerea sǎnǎtǎţii pǎrului, ajutând podoaba capilarǎ sǎ rǎmânǎ rezistentǎ şi strǎlucitoare.
Bioflavonoizii şi carotenoidele din aceste legume sunt agenţi anti-inflamatori eficienţi, acţionând ca analgezice naturale şi reducând durerile cronice recurente produse de boli precum artrita.
Roşiile stimuleazǎ producţia hormonului numit leptina, responsabil cu controlul apetitului, reglarea metabolismului şi reducerea greutǎţii corporale excedentare.

Originare din America de Sud, roşiile sunt cultivate pe continentul european de sute de ani pentru gustul lor dulce, dar şi pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sănătăţii prin conţinutul bogat de licopen, un antioxidant despre care am vorbit şi în numǎrul trecut, şi care ajută organismul să combată acţiunea distructivă a radicalilor liberi, prevenind astfel apariţia unor boli grave. 

 


Vǎ prezentăm în rândurile de mai jos principalele beneficii ale roşiilor pentru sănătate:

 

Beta carotenul din aceste legume, regăsit şi în alte legume precum morcovii sau cartofii dulci, protejează pielea de radiaţiile UV. De asemenea, licopenul încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi reduce riscul apariţiei cancerului cutanat.

 

Conţinutul bogat în vitamina K şi calciu, alături de licopen ajută la fortificarea şi regenerare a ţesutului osos, îmbunătăţiând masa osoasă şi prevenind osteoporoza.

 


Antioxidantii din roşii  combat daunele produse de radicalii liberi asupra celulelor sănătoase ale organismului, prevenind apariţia diferitelor tipuri de cancer.


Medicii au descoperit o legaturăǎ directǎ între consumul de rosii şi susceptibilitatea redusă de a dezvolta pietre la rinichi şi calculi biliari, în special dacă roşiile sunt consumate fără seminţe.

 

Roşiile sunt o sursă bogată de crom, mineral care reglează nivelul glicemiei în sânge şi inhibă pofta de alimente dulci.

 

Vitamina A din roşii îmbunătaţeaşte acurateţea vederii şi previne afecţiunile văzului. 
Tot vitamina A este responsabilă şi pentru mentinerea sănătăţii părului, ajutând podoaba capilară să rămână rezistentă şi strălucitoare.

 

Bioflavonoizii şi carotenoidele din aceste legume sunt agenţi anti-inflamatori eficienţi, acţionând ca analgezice naturale şi reducând durerile cronice recurente produse de boli precum artrita.

 


Roşiile stimulează producţia hormonului numit leptina, responsabil cu controlul apetitului, reglarea metabolismului şi reducerea greutăţii corporale excedentare.