office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Branché Culinar


Bomboane Rafaello de post
Zacuscă cu ciuperci
Tarta cu brânză, nuci şi spanac
Turn de ciocolată cu friscă şi căpşuni
Sarmale de post cu ciuperci şi orez
Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare

 

Ingrediente: 450 g fructe de mare (calamar, midii, creveţi), 200 g piept de pui (opţional), un ardei gras rosu, 100 g mazăre, o ceapă, 2 căţei de usturoi, 300 g orez, 6 linguri ulei de măsline, 750 ml supă de pui, câteva fire cimbru, sare, piper

 

Mod de preparare: Se spală bine fructele de mare. Pieptul de pui şi ardeiul gras se taie cubuleţe mici,  iar ceapa şi usturoiul se taie mărunt. Într-o tigaie încăpătoare se incing 4 linguri de ulei de măsline în care se rumeneşte uşor pieptul de pui, care apoi se scoate şi se ţine la cald. Se toarnă şi restul de ulei, se lasă la încins, apoi se adaugă ceapa şi se sotează până devine transparentă. Se adaugă usturoiul, mazărea şi ardeiul gras şi se continuă sotarea până se înmoaie legumele. Se pun inelele de calmar şi midiile, apoi orezul, amestecând bine. Se readuce în tigaie şi pieptul de pui, apoi se toarnă supa şi se pune cimbrul. Se lasă la fiert, la foc mare 20 de minute, apoi se dă focul mai mic, se adaugă creveţii, se potriveşte de sare şi piper după gust.

 

Sursa foto: notodo.com