office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 31, Februarie 2016


Tulburările de dezvoltare la copil, cauze şi efecte
Mărirea sânilor prin transfer autolog de grăsime
Încălţămintea şi sănătatea sistemului osos
Interviul lunii: Irina Anton, director Campus Medical Regina Maria Iaşi
Avantajele periajului zilnic
Conacul lui Maldăr
Delicii şi scofeturi: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine
Mănăstirea cu flori
La Ipoteşti frumos mai ninge…

Delicii şi scofeturi: Papanaşi cu smântână şi dulceaţă de afine

 

Ingrediente
* 600 g brânză de vaci
* 250 g făină
* 100 g zahăr tos
* 3 ouă
* 1 linguriţă praf de copt
* 1 lingură extract de vanilie
* smântână
* dulceaţă de afine
Mod de preparare
Se amestecă brânza cu zahărul tos şi praful de copt. Se adaugǎ ouăle şi extractul de vanilie, iar la sfârşit făina. Se amestecă bine până cănd se obţine un aluat care să nu fie prea lipicios.
Aluatul se taie în bucăţi aproximativ egale, iar cu mâna dată prin făină se formează în număr egal discuri şi biluţe din aluat. Se pune într-o tigaie o cantitate generoasă de ulei la încins şi se prăjesc papanaşii pe ambele părţi până se rumenesc.
La final, papanaşii se asezonează cu smântână şi dulceaţă de afine. Poftă bună!

Ingrediente:

 

* 600 g brânză de vaci

* 250 g făină

* 100 g zahăr tos

* 3 ouă

* 1 linguriţă praf de copt

* 1 lingură extract de vanilie

* smântână

* dulceaţă de afine

 


Mod de preparare

 

Se amestecă brânza cu zahărul tos şi praful de copt. Se adaugǎ ouăle şi extractul de vanilie, iar la sfârşit făina. Se amestecă bine până cănd se obţine un aluat care să nu fie prea lipicios.

 

Aluatul se taie în bucăţi aproximativ egale, iar cu mâna dată prin făină se formează în număr egal discuri şi biluţe din aluat. Se pune într-o tigaie o cantitate generoasă de ulei la încins şi se prăjesc papanaşii pe ambele părţi până se rumenesc.

 

La final, papanaşii se asezonează cu smântână şi dulceaţă de afine.

 

Poftă bună!