Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/240-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Porţia de sănătate: Strugurii
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 27, Septembrie 2015


De toamnă…
Interviul lunii: Jenő Mihály Bartos
Evaluarea anuală a stării de sănătate - o necesitate
CryoSculpt – criolipoliza, soluţia nechirurgicală de remodelare corporală
Terapia Vojta pentru adulţi
Porţia de sănătate: Strugurii
Munca dăunează sănătǎţii
Delicii şi scofeturi: Cocktail de piersici
Destinaţie culinarǎ: Club 20 Bamboo
Măgura Ocnei, mănăstirea din cer
Prima Şcoalǎ Românească
Viena în sărbătoare
Muzeul Apelor din Fǎlticeni
File de ierbar: Mireas(m)a nopţilor de vară
Locuri de poveste: La Neamţ, în tihna creaţiei
La Izvor…
Palatul Suţu

Porţia de sănătate: Strugurii

 

 

E vremea strugurilor, a bobiţelor savuroase, adevǎrate surse de sǎnǎtate. Iată câteva dintre beneficiile acestor fructe, cu proprietăţi sanogene extraordinare: 
1. Impresionanta colecţie de vitamine B1, B2, B3, PP, A şi C energizează organismul şi întăresc sistemul imunitar, crescând astfel rezistenţa la infecţii, cu viruşi şi bacterii. 
2. Datorită microelementelor conţinute: molibden, titan, rubidiu, cobalt, nichel, vanadiu, iod, brom, flor ajutǎ metabolismul celular.
3. Magneziul şi potasiul din compoziţie fortifică pereţii vaselor de sânge şi muşchiul cardiac, reducând riscul de atac cerebral sau infarct miocardic. Persoanele care consumă frecvent struguri îşi scad riscul de infarct miocradic cu până la 50%. 
4. Consum de struguri purifică rinichii şi sprijină procesul de distrugere şi înlăturare pe cale naturală a calculilor renali. 
5. Favorizând eliminarea acidului uric, cel care împiedică funcţionarea normală a articulaţiilor, soiurile cu bobiţe de culoare verde şi galbenă contribuie la tratarea  gutei. 
6. Fiind o sursă însemnată de fructoză şi glucoză (aproximativ 20%) – zaharuri uşor de asimilat, strugrii înlesnesc secreţia de serotonină, supranumit şi „hormonul fericirii”, eliminând astfel stǎrile de stres.
7. Deoarece  sunt bogaţi în fosfor, potasiu şi, mai ales în fibre, strugurii contribuie la dizolvarea lipidelor şi la eliminarea toxinelor acumulate, curăţă colonul şi îmbunătăţesc digestia.  
8. Consumul regulat de struguri negri previne apariţia leziunilor retiniene şi a degenerescenţei maculare (boala oftalmologică în urma căreia se distruge vederea centrală). Aceasta datorită aprortului de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali cunoscuţi, dar şi de picnogenol – al doilea antioxidant exogen ca forţă. 
9.  Pentru un ten frumos, aplică pulpa din fruct în comprese pe zonele ridate şi presează uşor timp de 30-40 de minute. Proprietăţile antioxidante ale polifenolilor şi acizilor graşi polisaturaţi, pe o parte, vor combate crearea de radicali liberi - vinovaţi de apariţia ridurilor şi îmbătrânirea dermei, iar pe de altă parte, vor regenera fibrele de elastină şi colagen, netezind şi reparând pielea.

E vremea strugurilor, a bobiţelor savuroase, adevărate surse de sănătate. Iată câteva dintre beneficiile acestor fructe, cu proprietăţi sanogene extraordinare: 

 

1. Impresionanta colecţie de vitamine B1, B2, B3, PP, A şi C energizează organismul şi întăresc sistemul imunitar, crescând astfel rezistenţa la infecţii, cu viruşi şi bacterii. 

 

2. Datorită microelementelor conţinute: molibden, titan, rubidiu, cobalt, nichel, vanadiu, iod, brom, flor ajută metabolismul celular.

 

3. Magneziul şi potasiul din compoziţie fortifică pereţii vaselor de sânge şi muşchiul cardiac, reducând riscul de atac cerebral sau infarct miocardic. Persoanele care consumă frecvent struguri îşi scad riscul de infarct miocradic cu până la 50%. 

 

4. Consum de struguri purifică rinichii şi sprijină procesul de distrugere şi înlăturare pe cale naturală a calculilor renali. 

 

5. Favorizând eliminarea acidului uric, cel care împiedică funcţionarea normală a articulaţiilor, soiurile cu bobiţe de culoare verde şi galbenă contribuie la tratarea  gutei. 

 

6. Fiind o sursă însemnată de fructoză şi glucoză (aproximativ 20%) – zaharuri uşor de asimilat, strugrii înlesnesc secreţia de serotonină, supranumit şi „hormonul fericirii”, eliminând astfel stǎrile de stres.

 

7. Deoarece  sunt bogaţi în fosfor, potasiu şi, mai ales în fibre, strugurii contribuie la dizolvarea lipidelor şi la eliminarea toxinelor acumulate, curăţă colonul şi îmbunătăţesc digestia.  

 

8. Consumul regulat de struguri negri previne apariţia leziunilor retiniene şi a degenerescenţei maculare (boala oftalmologică în urma căreia se distruge vederea centrală). Aceasta datorită aprortului de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali cunoscuţi, dar şi de picnogenol – al doilea antioxidant exogen ca forţă. 

 

9.  Pentru un ten frumos, aplică pulpa din fruct în comprese pe zonele ridate şi presează uşor timp de 30-40 de minute. Proprietăţile antioxidante ale polifenolilor şi acizilor graşi polisaturaţi, pe o parte, vor combate crearea de radicali liberi - vinovaţi de apariţia ridurilor şi îmbătrânirea dermei, iar pe de altă parte, vor regenera fibrele de elastină şi colagen, netezind şi reparând pielea.