office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 30, Decembrie 2015


Iată vin colindători!...
Alergiile la polen și alimente
Cum ne ajută apă să scăpăm de kilogramele în plus?
Porţia de sǎnǎtate: nucile
Toaleta zilnică a cǎţelului tǎu
Delicii şi scofeturi: Turtă dulce de post
Beneficiile terapiei robot asistate la bolnavii cu suferinţe ale aparatului locomotor
Mănăstirea Neamț - un loc ferecat în minuni
Muzeul de icoane pe sticlǎ din Sibiel

Delicii şi scofeturi: Turtă dulce de post

 

* Făina, zahărul, bicarbonatul, scorţişoara se frământă cu uleiul şi mierea până se obţine un aluat de consistenţa unei plastiline moi.
* Se pune aluatul în folie şi se lasǎ la frigider o oră, după care se întinde cu sucitorul într-o foaie groasǎ de jumătate de centimetru şi se taie în formele dorite.
* Se coc în tava acoperită cu foaie de copt la 175 grade timp de 10-15 minute.
* Se scoate tava, se lasă să se răcorească, apoi se pot orna cu glazura de zahăr.
Ingrediente:
- 650 g făina
- 250 g zahăr brun
- 300 g miere topită 
- 225 ml ulei
- 2 linguriţe de bicarbonat
- 2 linguriţe de scorţisoară

Ingrediente:

- 650 g făină

- 250 g zahăr brun

- 300 g miere topită 

- 225 ml ulei

- 2 linguriţe de bicarbonat

- 2 linguriţe de scorţisoară

 

 

* Făina, zahărul, bicarbonatul, scorţişoara se frământă cu uleiul şi mierea până se obţine un aluat de consistenţa unei plastiline moi.

 

* Se pune aluatul în folie şi se lasǎ la frigider o oră, după care se întinde cu sucitorul într-o foaie groasǎ de jumătate de centimetru şi se taie în formele dorite.

 

* Se coc în tava acoperită cu foaie de copt la 175 grade timp de 10-15 minute.

 

* Se scoate tava, se lasă să se răcorească, apoi se pot orna cu glazura de zahăr.