office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Articole Facebook


Sfaturi pentru articulații sănătoase
Dependenţa de telefon poate ruina copilăria
Consumaţi fructe cu coajă lemnoasă!
Păducelul – „doctorul“ inimii
Propolisul, cel mai puternic antiinfecţios natural
Primul transplant renal asistat robotic din sistemul medical privat din România
Alimentul care îi ajută pe studenţi în sesiune
Consumaţi vişine şi cireşe!
Cum scăpăm de arsuri la stomac?
Senzația de foame îmbunătățește memoria
Metode endovasculare în tratamentul piciorului diabetic

Consumaţi vişine şi cireşe!

Consumaţi vişine şi cireşe!

 

Consumul acestor fructe are efecte vindecătoare în:

- boli ale aparatului digestiv (constipaţie, gastrite, atonie hepatică, vome, colite de fermentaţie şi de putrefacţie, hepatite cronice, litiază biliară, dureri de stomac, gastroenterite). Un rol important al fructelor constă în favorizarea digestiei ca urmare a normalizării tranzitului intestinal. Întrucât sunt mai puţin dulci, cireşele de la soiurile timpurii pot fi considerate ca un panaceu în tratarea unor boli metabolice (diabet zaharat, colesterol ridicat, obezitate, celulită);

 

- boli cardiovasculare (hipertensiune arterială, ateroscleroză, insuficienţă cardiacă, arterită);

 

- afecţiuni respiratorii (tuse, gripă, stări febrile, faringită, laringită, bronşite, pleurezie, favorizarea transpiraţiei);

 

- afecţiuni renale (litiază, nefrită, uretrită, catar urinar);

 

- combaterea anemiei, a demineralizării organismului şi a creşterii întârziate la copii;

 

- eliminarea toxinelor din organism;

 

- acţiune tonică pentru sistemul nervos şi vitalizantă a organismului;

 

- combaterea obezităţii şi celulitei (se consumă 1-2 zile pe săptămână 0,5-1 kg vişine, fără alte alimente);

 

- prevenirea şi întârzierea procesului de îmbătrânire.

 

Curiozități

La sfârșitul anilor 1980 s-au făcut cercetări privind acțiunea vișinelor pentru păstrarea preparatelor din carne. Cercetătorii au descoperit că acestea mențin prospețimea cărnii și încetinesc procesul de râncezire. Totodată reduc cu cca. 90% formarea aminelor heterociclice (considerate a fi carcinogenice) în timpul prăjirii.