office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 74, Septembrie 2019


Plachie de crap
Brusturele şi sănătatea pielii

Plachie de crap

 

Ingrediente: 1 kg carp, ½ kg roşii, 3 ardei graşi roşii şi galbeni, 5 căţei dde usturoi, o ceapă, ulei de măsline, sare, piper


Mod de preparare: Splăm peştele, îl crestăm, îi punem sare şi îl aşezăm pe o folie de aluminiu. Îl punem pe grătar la foc mediu timp de 10-15 minute. Se toacă ceapa, 2 căţei de usturoi şi punem puţin piper. Într-o tigaie, undim usturoiul, ceapa și ardeiul gras. Adăugăm roşiile tocate şi amestecăm bine. Se scoate de pe foc și se lasă să se răcească. Folosiți un mixer sau un blender pentru a lichefia sosul și adăugați ultimii 3 căței de usturoi. Turnăm sosul peste peşte, tocăm şi puţin pătrunjel verde. Se servește cu vin alb uscat și cartofi copți sau cu cuscus.


Sursa foto: romanianfood.com