office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Branché Culinar


Bomboane Rafaello de post
Zacuscă cu ciuperci
Salată detox de primavară cu cartofi noi şi somon
Clătite cu fructe de pădure şi iaurt natural
Tarta cu brânză, nuci şi spanac
Turn de ciocolată cu friscă şi căpşuni
Sarmale de post cu ciuperci şi orez
Paella cu fructe de mare

Salată detox de primavară cu cartofi noi şi somon

Ingrediente (pentru 6 porţii): 700 gr. de cartofi noi mici, 20 de păstăi de fasole verde sau tulpini de sparanghel, 60 gr. de mărar proaspăt, tocat, 40 gr. de capere, tocate, 100 gr. de maioneză de bună calitate, 2 linguri de suc de lămâie, coaja rasă fin de la o lămâie bio, un căţel de usturoi, pisat, 1 – 2 salate verzi, 500 gr. de somon afumat (sau carne de pui), două bucăţi de avocado, tăiate felii.

 

Mod de preparare: Într-o oală mare fierbe cartofii timp de 15-20 de minute. Scurge-i şi lasă-i să se răcească. La fel procedezi cu păstăile de fasole verde, dar fierbe-le doar timp de 2 minute, iar apoi trece-le sub un jet de apă rece. Lasă-le deoparte. Într-un bol mic, amestecă jumătate din cantitatea de mărar, jumătate din cantitatea de capere, maioneza, sucul de lămâie, coaja rasă şi usturoiul. Asezonează cu sare şi piper şi subţiază dressing-ul cu 1-2 linguri de apă. Aşează frunzele de salată, cartofii (tăiaţi), păstăile de fasole verde, somonul (în fâşii) şi feliile de avocado pe o farfurie. Toarnă dressing-ul peste şi presară restul de capere şi de mărar pe deasupra. Pofta bună!

Sursa foto: fromthekitchen.co