office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Branché Culinar


Bomboane Rafaello de post
Zacuscă cu ciuperci
Tarta cu brânză, nuci şi spanac
Turn de ciocolată cu friscă şi căpşuni
Sarmale de post cu ciuperci şi orez
Paella cu fructe de mare

Sarmale de post cu ciuperci şi orez

 

Ingrediente: o varză murată, 6 ciuperci mari, tocate fin, o cană de orez, 2 morcovi mici, raşi, 2 cepe mari, tocate mărunt, ½ cană de mărar proaspăt tocat mărunt, 6 linguri pastă de tomate, 4 linguri de ulei, 3 frunze de dafin, 1 lingură piper negru boabe, 2 linguriţe sare, 1 linguriţă de piper, 1  linguriţă de mărar uscat, 1 linguriţă de cimbru uscat


Mod de preparare:

● Îndepartartează tulpinile din frunzele mari şi taie-le în jumătăţi. Foloseşte doar frunzele fine, întregi şi mici pentru rulare şi încearcă să le păstrezi de aceeaşi dimensiune.


● Într-o oală mare la foc mediu, adaugă uleiul şi ceapa. Căleşte până ceapa devine translucidă. Adaugă orezul şi continuă să găteşti timp de aproximativ 5 minute, amestecând.Se adaugă ciupercile, amestecând din când în când, pentru aproximativ 10 minute sau până când orezul absoarbe lichidele.


● Ia oala de pe foc. Adaugă morcovii, ½ din pasta de roşii, ½ din mărarul tocat, mărarul uscat, cimbrul, sare şi piper. Amestecă bine. Lasă să se răcească.


● Pune o lingură de amestec pe o frunză. Acoperă umplutura cu marginea de la baza frunzei. Îndoaie marginile de pe ambele părţi şi acoperă umplutura. Rulează sarmaua strâns, astfel încât să nu să se desfacă în timpul gătitului.


● Într-o cratiţă mare cu fund dublu, aşterne câteva frunze mari, nefolosite la sarmale. Aranjează sarmalele în straturi peste ele, în doua sau trei rânduri. Apoi acoperă cu un alt strat de frunze. Presară cu o parte din marar şi o parte de pasta de roşii.


● Acoperă ultimul strat de sarmale cu încă câteva frunze de varză. Adaugă frunzele de dafin şi boabele de piper. Adaugă apă clocotită, încât să ajungă până la ultimul strat de sarmale.


● Când apa din cratiţă dă în clocot, lasă focul mic, acoperă cu un capac şi lasă să se gătească în jur de 2 ore.


● Verifica nivelul de apă din când în când şi completează cu câte o cană de apă fierbinte dacă e cazul


Sursa: gourmandelle.com