office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Branché Culinar


Bomboane Rafaello de post
Zacuscă cu ciuperci
Salată detox de primavară cu cartofi noi şi somon
Clătite cu fructe de pădure şi iaurt natural
Tarta cu brânză, nuci şi spanac
Turn de ciocolată cu friscă şi căpşuni
Sarmale de post cu ciuperci şi orez
Paella cu fructe de mare

Zacuscă cu ciuperci

Zacuscă cu ciuperci – 4 porţii

 

Ingrediente necesare: 8 bucăţi  de ardei gras, 600g de ciuperci (pot fi de diferite tipuri), 200 g bullion, preferabil de casă, 100 ml ulei de măsline, o linguriţă de cimbru, 3 foi de dafin, sare şi piper după gust.

 

Mod de preparare:

Se pun ardeii pe plită sau în cuptor la copt şi se toacă ciupercile cubuleţe mărunte. Odată copţi ardeii, acoperiţi vasul şi lăsaţi 10-15 minute. Se va crea condens în interior şi veţi putea curăţa ardeii cu foarte mare uşurinţă. Nu-i treceţi prin apă rece să nu îşi piardă aroma. Scoateţi-le seminţele şi tăiaţi-i cubuleţe.

Căliti ciupercile în ulei de măsline şi adăugaţi cimbru şi foi de dafin. Adăugati apoi ardeiul copt peste, potriviţi de sare, piper şi zahăr. Se fierbe la foc mic o oră, se pune bulionul şi lăsaţi să fiarbă fără capac încă o jumătate de oră – o oră, până s-a îngroşat zacusca. Poftă bună!

 

Sursa foto: restaurantvatra.ro