office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 40, Noiembrie 2016


Ulcerul peptic
Rejuvenare pentru zona gâtului şi decolteu
Cum să ne ferim de răceli
Alimentaţia în sezonul rece
10 motive să iubeşti sfleca roşie
Între ipohondrie şi frica de actul medical
Tratamentul mâinilor uscate
Sfântul Nectarie Taumaturgul
Castelul Magna Curia
Interviu: Chef Ding, Restaurant Club 20 Bamboo

10 motive să iubeşti sfleca roşie

 

Ştim că nu are chiar cel mai plăcut gust, dar iată 10 motive, sperăm noi convingătoare, pentru care această legumă trebuie să facă parte din meniul nostru:

1. Este extrem de bogată în vitaminele A, C, E, B1, B2, B2, C, acid folic, dar şi fibre, magneziu, fier, cupru şi fosfor. Mai mult, are cea mai mare cantitate de vitamina K conţinută de o legumă!

2. Sfecla roşie este una dintre principalele surse de antioxidanţi şi de nitraţi naturali, care stimulează eliberarea oxidului nitric, cu rol de îmbunătăţire a circulaţiei sanguine.

3. Prin conţinutul crescut de potasiu ajută la întărirea muşchiului inimii. Scade tensiunea arterială şi te protejează de bolile cardiovasculare. Consumul regulat contribuie la dilatarea arterelor, împiedică formarea cheagurilor şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge.

4. Pentru stările de epuizare fizică, vă recomadăm un pahar de suc proaspăt, ideal dimineaţa, şi oboseala dispare. În plus, sucul are şi efect atiinflamator.

5. Sfecla roşie conţine şi iod, fiind recomandată în cazul unor tulburări ale glandei tiroide.

6. Stimulează producţia de celule roşii şi combate apariţia celulelor canceroase, elimină toxinele din organism şi întăreşte sistemul imunitar.

7. Graţie fibrelor pe care le conţine, ajută la deblocarea tranzitului intestinal şi la eliminarea toxinelor din colon.

8. Este perfectă în curele de detoxifiere, după perioade în care alimentaţia ta a fost bogată în grăsimi. Ajută şi la vindecarea bolilor de vezică biliară şi la scăderea nivelului de colesterol.

9. Conţine aminoacizi, care sunt un factor important în dezvoltarea ţesutului muscular.

10. Sucul de sfeclă roşie este puternic alcalin, calmând aciditatea stomacală.

Medicii recomandă consumul de sfeclă în stare crudă. Prin fermentare sau prin preparare, îşi pierde multe dintre beneficii.