Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/351-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Acneea şi alimentaţia
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 37, August 2016


Ultima inovație în prevenția și diagnosticul cancerului de piele, acum la Arcadia
Cauzele apariției afecțiunilor varicoase
Investigaţia prin Rezonanţă magnetică nucleară
Este înfometarea o soluţie?
Acneea şi alimentaţia
Vaccinul universal
Psihoterapia de cuplu - o necesitate actuală
Se călătoreşte vara
Interviu: ing. Lenuţa Chiriţă, coordonatorul Festivalului Internaţional al Muzicii Mecanice
Expo B37
Râşca, mǎnǎstirea din calea vulturilor
Muzeul Victor Babeş

Acneea şi alimentaţia

 

Un studiu realizat de studenţii la medicină din ultimul an de la Universitatea din Melbourne a concluzionat faptul că apariţia acneei are legatură, pe lângă stres, şi cu tipul de alimente consumate.


Asociaţia Britanică a Dermatologilor afirmă faptul că există o varietate largă de dovezi conform cărora multe alimente cauzează acnee, cum ar fi ciocolata şi fast food-ul. O nouă carte scrisă de doi dermatologi - Perfect Clear: Ghidul perfect pentru piele sănătoasă – aduce în discuţie faptul că restricţionarea carbohidraţilor rafinaţi (cum ar fi zahărul, făina albă şi pastele albe) pot reduce acneea.


O cercetare publicată în British Medical Journal arată de asemenea faptul că o dietă bogată în lactate, în special laptele degresat, poate creşte severitatea acneei.


Acneea este cauzată de blocarea glandelor producătoare de ulei din piele, ceea ce duce la puncte negre, roşeaţă şi pete cu puroi în cazul în care bacteriile se infiltrează în zonă. Producţia de ulei (sebum) este crescută de hormonii sexuali dând naştere acneei din perioada adolescenţei. Acneea nu este cauzată de pielea murdară. Dieta, însă, poate avea un rol, chiar dacă unul mic.

 

Soluţia?

 

Laptele poate creşte apariţia acneei, deoarece hrana animală include hormoni sexuali – aceştia stimulând producţia de sebum. Academia Americană a Dermatologilor a cules o serie de date care sugerează faptul că un stil de viaţă ce conţine alimente cu un indice glicemic crescut poate fi asociat cu apariţia acneei. Dar, de asemenea, datele sugerează că dovezile nu sunt suficient de puternice pentru a-i sfătui pe oameni să îşi schimbe dieta. Desigur, nu ar trebui să mâncăm glucide rafinate oricum – pentru că, indiferent dacă acneea apare sau nu, acestea pot produce alte boli precum diabet zaharat, hipertensiune sau obezitate.

 

De asemenea, stresul s-a dovedit a fi un factor destul de important în apariţia acneei, în special în adolescenţă, atunci când un surplus de hormoni provenit din stres poate accelera apariţia acesteia.

 

Sursa: Mediafax