office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 36, Iulie 2016


Fecioara cu părul de grȃu
Noi tehnici ecocardiografice, la Arcadia
Gata cu hemoroizii
Terapia Vojta pentru adulţi
Alimente care ne fac mai fericiţi
Lipiciul chirurgical
Gadgeturile şi sănătatea copiilor!
Psihoterapia în obezitate
Interviu Chef Marian Zăncianu, Head Chef Little Texas
Expoziția „Henri Matisse – Triumful modernismului”
Carte

Carte

 

 

Un portret al omului de Sf. Nectarie din Eghina

Editura Sophia, 30 lei

 

Sfântul Nectarie deține intuiția și capacitatea spirituale de a percepe în profunzime riscurile unei raportări la o existență care reduce omul, pe criteriu științific, la condiția sa biologică și are curajul de a-și asuma încercările și a trăi cu toată ființa zbuciumul epocii sale și al vremurilor noastre care strigă după ajutor, după ce și-au pierdut speranța de a accede la nemărginirea infinită a Iubirii hristice Răstignite pentru lume. „Cât de nobil a fost creat omul! Cât de mult i-a nimicit păcatul capacitățile, iar ignoranța l-a umilit! Dar lucrurile nu stau așa! Omul a fost plăsmuit nobil și trebuie să rămână nobil. Și ce dacă unii s-au pervertit cu totul? Și ce dacă unii și-au disprețuit originea nobilă? Oare nu îi contrazice pe aceștia însăși existența omului? Oare nu spiritul său le dă pe față greșeala? Oare nu-l recunoaște întreaga creație ca pe o ființă sublimă și oare nu i se supune ea? Da, omul este o făptură sublimă și nimic nu se poate compara cu el.” Sfântul Nectarie, Mitropolit de Pentapole

 

Copilul invizibil de Gáspár György

Editurea Curtea Veche, 22,40 lei

 

“Copilul invizibil” este o carte despre mine și despre tine, despre oameni și povești de viață. Este despre copiii uitați din noi, care așteaptă de multă vreme să fie văzuți, auziți și simțiți – care tânjesc să ajungă acasă. Cartea este o invitație la descoperirea de sine cu ajutorul stării de mindfulness sau de prezență conștientă, scrisă pentru părinți și viitorii părinți, pentru toți cei care au avut o copilărie și care au uitat părți esențiale din istoria vieții sau care nu pot să se împace cu trecutul.

(Gáspár György)

 

 

Foc în adânc de Vernor Vinge

Editura Nemira, 45, 43 lei

 

La mii de ani în viitor, mai multe rase populează un univers în care potenţialul unei minţi este dat de locul ei în spaţiu, de la entităţi superinteligente de la marginea galaxiilor până la minţile limitate din mijlocul lor, acolo unde nu poate funcţiona decât o tehnologie simplă. Atunci când oamenii de ştiinţă din Domeniul Straumli încearcă să trezească la viaţă un artefact vechi din Transcendent, ei eliberează fără să ştie o putere atât de monstruoasă, încât mii de lumi sunt în pericol.