office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 40, Noiembrie 2016


Ulcerul peptic
Rejuvenare pentru zona gâtului şi decolteu
Cum să ne ferim de răceli
Alimentaţia în sezonul rece
10 motive să iubeşti sfleca roşie
Între ipohondrie şi frica de actul medical
Tratamentul mâinilor uscate
Sfântul Nectarie Taumaturgul
Castelul Magna Curia
Interviu: Chef Ding, Restaurant Club 20 Bamboo

Cum să ne ferim de răceli

Starea vremii nu este deloc stabilă în această perioadă a anului, iar bolile de sezon au început deja să îşi facă apariţia printre noi. De aceea trebuie să ştim cum să prevenim răceala şi gripa şi cum să ne protejăm familia împotriva acestor boli de sezon, care se datorează schimbărilor bruşte de temperatură.

 

Simptomele după care puteţi recunoaşte apariţia uneia dintre aceste boli uşoare sunt secreţia nazală abundentă, durerea de cap, curgerea ochilor şi tusea însoţită în majoritatea cazurilor de o stare febrilă. Simptomele răcelii şi gripei apar la două, trei zile de la infecţie şi durează între 2 si 14 zile, deşi majoritatea bolnavilor se vindecă în cel mult o săptamână.

 

Cum poţi  preveni apariţia răcelii?

 

▪evită aglomeraţiile şi contactul cu persoanele care prezintă simptome de viroză respiratorie;

▪bea multe lichide pentru a menține hidratarea;

▪nu neglija odihna şi alege un meniu echilibrat pentru a-ţi păstra imunitatea, din care să nu lipsească fructele, legumele şi cerealele care constituie remedii naturale împotriva contactării de răceală şi gripă;

▪evită trecerea bruscă de la aer cald la aer rece şi invers, lucru greu de realizat dacă există o diferenţă majoră între temperatura pe care ţi-o setezi în locuinţă şi cea de afară.

 

Dacă totuşi nu ai reuşit să previ apariţia răcelii, iată câteva sfaturi de tratament. În cazurile necomplicate este necesar doar tratamentul simptomatic:

▪repaus la pat;

▪paracetamol pentru febră şi pentru durerile de cap;

▪aport crescut de lichide;

▪gargară cu apă caldă cu sare, vitamina C;

▪bea cât mai multe lichide (apă, sucuri naturale, ceaiuri calde cu lămâie şi miere, supe) pentru a diminua din simptomele cauzate de răceală şi gripă;

▪evită  consumul de  lichide foarte reci sau foarte calde.

 

Nutriţia corectă este esenţială pentru a evita sau dacă s-a instalat, pentru a trata o răceală. O dietă echilibrată asigură aportul zilnic necesar de vitamina A, complexul de vitamine B şi vitamina C, precum şi cel de cupru şi zinc. Doza adecvată de vitamina C poate fi cheia menţinerii sănătăţii, deoarece aceasta ajută la refacerea ţesuturilor şi la vindecarea rănilor.

 

Încă de la primele semne ale virozei, poţi începe să ameliorezi simptomele de gripă sau răceală. Dacă situaţia se agravează, nu ezita să consulţi un medic pentru a primi medicamente potrivite pentru tipul de răceală pe care ai contactat-o.


CENTRUL MEDICAL NOVA VITA
Str. Liviu Rebreanu, nr. 29A,
Tîrgu Mureş, Jud. Mureş, România
Recepţie:
+40 (0) 0265 - 260.460
+40 (0) 0735 - 701.713
E-mail: receptie@nova-vita.ro