Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/33-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
De ce să alegi Mauritius?
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr.6, octombrie 2013


O poveste fără sfârşit
Sucevița, mănăstirea Movileștilor
De ce să alegi Mauritius?

De ce să alegi Mauritius?

Destinație turistică situată în sud-vestul Oceanului Indian, la aproximativ 900 km de Madagascar, Insula Mauritius face parte din Arhipelagul Mascarenelor și a fost descoperită de navigatorii portughezi în secolul al XVI-lea, fiind cucerită apoi de olandezi, francezi și, mai tarziu, de britanici. Capitala Port Louis, inființată sub dominion francez în cinstea Regelui Ludovic al XV-lea și situată între țărm și Munții Moca, este atât un oraș modern, cât și unul tradițional, cu accente hinduse, chineze și arabe. Cea mai mare atracție a orașului o reprezintă Muzeul Filatelic, Mauritius fiind a cincea țară din lume care în 1847 a început să emită timbre postale. Limbile oficiale sunt engleza și franceza, dar se vorbesc și câteva limbi orientale.

 

Turistul trebuie să știe că cea mai buna perioadă de vizitare a insulei este începând cu luna mai, până în luna decembrie. Totuși, să țină cont că iulie și august sunt cele mai ploioase luni din an. Bărcile se află la dispoziția celor care iubesc ieșirile în larg și care au chef de scufundări. Apa oceanului are toate nuanțele de albastru și de verde, nuanțe care te inspiră și te învăluie într-un nimb de visare. La tot pasul simți nevoia să imortalizezi fiecare colțișor, fiecare floare sau chip zâmbitor.

 

În ceea ce privește mâncarea, cel mai des întâlnită este cea indiană, precum „rodis” și „dholl puries”. Dacă vrei să guști din preparatele bucătăriei tradiționale, încearcă la comercianții de pe stradă. În piețe, târguri poți găsi aproape orice.  Găsești să cumperi la prețuri rezonabile (și de calitate) haine, țesături (de frecventat târgurile din Mahebourg și Quatre Bornes), rom original (În Green Island, Goodwill, L'Amite Gold) etc.

 

Daca vrei sa afli mai multe despre flora din Mauritius și din Africa, o vizită la grădina botanică Pamplemousses este obligatorie. În ceea ce privește fauna, "Casela Wild Safari" și "La Vanille Crocodile Park" sunt două repere care nu trebuie ratate într-o vacanță în Mauritius. În parcul Casela poți face o plimbare agale prin pădure alături de… doi lei, dar poți să și socializezi cu niște gheparzi extrem de prietenoși. Şi când spunem « socializare » și « plimbare », ne referim exact la înțelesul obișnuit al cuvintelor. Te plimbi alături de lei, având posibilitatea să-i mângâi cat dorești, iar cu gheparzii poți da noroc sau poți să te fotografiezi chiar în țarcurile lor. Nu trebuie să-ți fie frică, toate animalele, deși lăsate libere, sunt obișnuite cu oamenii. Însă, dat fiind că ești în sălbăticie, nu trebuie să te mire că leul care mai înainte s-a alintat când l-ai mângâiat, te părăsește deodată pentru a vâna un iepure.