Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/23-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Destinaţie culinarǎ: Restaurant Rustic - Bellaria
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr.9, februarie 2014


În luna lui februarie
Mǎnǎstirea Popǎuţi
Muzeul Maestrului Ion Irimescu
Palatul de pe dealul Cetǎţuii
În liniștea munților
Ioniţǎ Sandu Sturdza
Turist în Europa: Costa Brava
Roma - oraşul iubirii
Sfaturi utile pentru destinaţii exotice!
Destinaţie culinarǎ: Restaurant Rustic - Bellaria

Destinaţie culinarǎ: Restaurant Rustic - Bellaria

Dacă ai poftă de mâncare românească gătită ca la bunica acasă, ce altă locaţie ţi-am putea recomanda dacă nu Restaurantul Rustic din cadrul Hotelului Bellaria?
Mobilierul din lemn masiv, cu ornamente sculptate, vesela din ceramic meşteşugit pictată cu motive tradiţionale, basoreliefurile semnate Daniel Leş, ce surprind cu fidelitate scene din viaţa obişnuită a românilor în urmă cu un secol, alături de toate elementele ce înnobilează restaurantul, te transpun subtil în atmosfera vremurilor de odinioară.
…când era absolut firesc ca, la cel târziu câteva zile, să faci o vizită “La Brutar”. Aşa cum se numeşte şi unul dintre separeurile din salonul pentru fumători unde am mâncat una dintre specialităţile bucătarului şef: bulzul ţărănesc.
Bulz care se prezintă aspectuos sub forma unui miez de mămăligă fierbinte învelit cu fâşii de brânză ce pişcă niţel. Şi asta nu e tot: felii de cârnaţi de casă şi pastramă de oaie, rumenite uşor în tigaia încinsă, se-ntind roată dimprejurul mămăliguţei, ca să desăvârşească aleasa adunare de arome din farfurie.
Mi-a plăcut, aşa că, precum făceam la bunica acasă, am zis “Sărut mâna pentru masă”. De data aceasta, doar în gând.Restaurant Rustic
Iaşi, Şos. Bucium nr. 7
Tel: 0232 233 870
www.bellaria.ro