office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 42, Ianuarie 2017


Entorsele
Urticaria la frig
Cum sǎ începem o dietǎ
Farmacia verde: Bradul
Cum să previi un infarct pe timpul iernii?
Rozmarinul, cel mai bun tonic natural
Gripa, o boală extrem de contagioasă
Busuiocul

Cum sǎ începem o dietǎ

Zilnic auzim în jurul nostru de cineva care ţine o dietă sau alta, care încearcă orice ca să fie în formă. Să slăbeşti este la modă! Dar cu siguranţă sunt multe lucruri la care nu te gândeşti atunci când începi o dietă. Iată câteva sfaturi de urmat când îţi propui să începi o dietă.

 

Din punctul nostru de vedere, primul și cel mai important pas este alegerea corectă a dietei. Acesta depinde de obiceiurile noastre, de stilul nostru de viață, de țelurile noastre, eventualele boli sau intoleranțe alimentare, de programul de lucru etc. Dacă avem un program strict la locul de muncă, trebuie să găsim timp pentru pauzele de masă și pentru a face mișcare. E important sǎ avem la dispoziție mult timp pentru a prepara mâncăruri sănatoase și flexibilitate de a face multă mișcare.

 

Un alt pas important este alegerea unei ținte realiste. Multe persoane vor să scadă repede în greutate, fără să țină cont de conformația lor corporală, de metabolismul lor. Fiecare dintre noi are un organism diferit și răspunde diferit la anumite diete; unii scad repede în greutate, alții mai greu.  Unii se îngrașă înapoi repede, alții mai lent. Este bine să ne propunem o țintă a greutății corporale, dar această țintă trebuie să fie realistă! Trebuie luat în seamă bagajul genetic cu care ne naștem, deoarece acesta are o influență majoră asupra organismului nostru. Nu ne putem schimba conformația corporală, dar o putem îmbunătăți!

 

Pentru a avea succes cu dieta pe care o urmăm, trebuie să fim conștienți la ce rezultate putem să ne așteptăm, de aceea intervenția unui specialist este esențială! Un nutriționist vă ajută în alegerea corectă a dietei, în menținerea dietei pe timp îndelungat și, cel mai important lucru, în transformarea dietei în stil de viaţă!

 

De ce?! Pentru că numai un stil de viață ordonat ne garantează menținerea unei greutăți ideale pe timp îndelungat. Dietele stricte aduc efectul dorit pe termen scurt, după care apare nedoritul și teribilul efect yo-yo. Pentru a preveni acest efect trebuie să transformăm dieta actuală într-un stil de viață sănătos. Este un proces lung, dar cu rezultate garantat.

 

Sfatul nostru: dacă vreți să vă schimbați dieta din diferite motive, apelați cu încredere la nutriționist!

 

CENTRUL MEDICAL NOVA VITA
Str. Liviu Rebreanu, nr. 29A,
Tîrgu Mureş, Jud. Mureş, România
Recepţie:
+40 (0) 0265 - 260.460
+40 (0) 0735 - 701.713
E-mail: receptie@nova-vita.ro