Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/30-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Dubai – bijuteria arhitectonică a Golfului Persic
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Descoperă noul site al revistei Branché! www.revistabranche.ro

Branché Nr.7, noiembrie 2013


Umblă iarna pe poteci…
Dubai – bijuteria arhitectonică a Golfului Persic
Capul Verde: locul unde vara este la ea acasǎ

Dubai – bijuteria arhitectonică a Golfului Persic

Dubai-ul , situat în sudul Golfului Persic din Peninsula Arabica, este, în același timp, emirat, dar și oraș al Emiratelor Arabe Unite. Amplasat strategic, acesta a reprezentat un nod comercial important încă din cele mai vechi timpuri. Arhitectura impunatoare și cultura sofisticată fac din Dubai-ul de astăzi una dintre cele mai frumoase destinații turistice din lume.


 Având în vedere că are un climat subtropical, recomandăm vizitarea orașului mai ales în intervalul dintre lunile lunile noiembrie și mai.

 

Ce putem face în Dubai ? Un răspuns ar putea fi shopping-ul, dat fiind că Dubai-ul e considerat capitala cumpărăturilor din Orientul Mijlociu. Şi totuși, orașul reprezintă mult mai mult decât atât. Cel mai nonconformist emirat din cele șapte care formeaza Emiratele Unite, Dubai-ul este oraşul cosmopolit care ne dezvăluie un amestec de farmec vechi şi modern, arhitectura lui depășind limitele tradiționalului. Astfel, moschei, vile în stil autohton stau alături de hoteluri ultra-moderne, de metroul suspendat și de clădiri zgârie-nori. Prima oprire este la Burj Al Arab, apoi Atlantis The Palm. O altă oprire pentru fotografii este la frumoasa moschee Moscheea Jumeirah. Vizita continuă în vechiul cartier Bastakiya. Dacă traversăm Creek Dubai cu "Abra" (taxi pe apă) vom putem încheia vizita la piața de aur și cea de mirodenii “Spice Souk & Gold Souk”.

 

Dupa îmbarcarea în vehicule 4x4, acestea se vor grăbi spre  deșertul cu dune aurii – Deșertul Dubai. în lumina amurgului va puteți îndrepta spre locul care va apărea ca o adevarată Fata Morgana și unde ospitalitatea tradițională arabă vă asteaptă ; în acest sens, veți fi primiți cu obișnuitele curmale și cafea de bun venit. Vă puteți relaxa pe câteva din pernele din jurul meselor și, de asemenea, vă puteți rasfăța, oferindu-vă mainile spre a fi decorate cu motive florale executate frumos cu henna, sau plimbându-vă cu cămila. Încercați, de ce nu, aromatica narghilea !

 

Plecand din Dubai, traversați zona industrială Jebel Ali, trecând pe lângă cel mai mare port maritim creat de om. Abu Dhabi este un oraș care încântă vizitatorul cu zonele sale verzi, interpretarea modernă a arhitecturii arabe, vilele și palatele admirate în drumul spre capitală.

 

Cliven Turism
Iaşi, Bd. Ştefan cel Mare, 8-12
0232.258.324
www.firstminute.ro