Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/107-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
E-atȃta poezie!
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 16, Septembrie 2014


E-atȃta poezie!
Râşca, mǎnǎstirea din calea vulturilor
Rapsodii de toamnǎ pe strada Ralet
Off-Road în Bucovina
Fructele sǎnǎtǎţii
Vârsta copiilor şi sportul
Sfaturi de toamnǎ
O călătorie ȋn timp la Muzeul de Istorie din Onești
Un original dupǎ romantici
Portretul țăranului romȃn intrat ȋn istorie
Comori din Lacul Sfânta Ana
Frumuseţi de lângǎ noi: Cascada Cailor
Sorrento, punctul de start al unei aventuri!
Fiesta gusturilor mexicane de la Little Texas

E-atȃta poezie!

 

Toamnă caldă și bogată…ce-ți fluturi trena pe aripi de vȃnt și vii cu struguri ȋn poală, mai cȃntă greierii prin iarba deasă și păcălesc amugul, să cadă mai ușor! Versul ȋnflorește a nu știu cȃta oară, căci e atȃta poezie ȋn fiecare zbor de frunză arămie, ruginie, vișinie! Şi timpul curge mai agale, ȋși deapănă un fus de lȃnă, tors de motanul leneș, uitat ȋntr-o cotruță la soba ce-i abia călduță. Iar dacă-i rost de o poveste, atunci te-mbie o aromă de fructe date-n pȃrg, plăcinte rumene, dulcețuri boierești, gătite ca de sărbătoare, lȃngă un ulcior plin de cristal și busuioc amețitor de parfumat. 
Toamna soarele e mai blȃnd, iar norii mai catifelați, sufletul e mai ușor și versul e mai inspirat. Dacă ai drum prin ȋmpărăția ei, n-o ocoli, căci va găsi răgaz să te tratarisească precum o rudă de soi, cu cel mai adȃnc sentiment de simpatie ori considerație; te va-mbrăca ȋn purpură regală, ȋntr-un palat cu vitralii de apă și culori rupte din soare, peste-un ținut de flori și-un codru de mătase.
                                                                                                           Luisa Ṭuculeanu

Toamnă caldă și bogată…ce-ți fluturi trena pe aripi de vȃnt și vii cu struguri ȋn poală, mai cȃntă greierii prin iarba deasă și păcălesc amugul, să cadă mai ușor! Versul ȋnflorește a nu știu cȃta oară, căci e atȃta poezie ȋn fiecare zbor de frunză arămie, ruginie, vișinie! Şi timpul curge mai agale, ȋși deapănă un fus de lȃnă, tors de motanul leneș, uitat ȋntr-o cotruță la soba ce-i abia călduță. Iar dacă-i rost de o poveste, atunci te-mbie o aromă de fructe date-n pȃrg, plăcinte rumene, dulcețuri boierești, gătite ca de sărbătoare, lȃngă un ulcior plin de cristal și busuioc amețitor de parfumat. Toamna soarele e mai blȃnd, iar norii mai catifelați, sufletul e mai ușor și versul e mai inspirat. Dacă ai drum prin ȋmpărăția ei, n-o ocoli, căci va găsi răgaz să te tratarisească precum o rudă de soi, cu cel mai adȃnc sentiment de simpatie ori considerație; te va-mbrăca ȋn purpură regală, ȋntr-un palat cu vitralii de apă și culori rupte din soare, peste-un ținut de flori și-un codru de mătase.                                                                                                         

 

 Luisa Ṭuculeanu