Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/237-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Evaluarea anuală a stării de sănătate - o necesitate
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 27, Septembrie 2015


De toamnă…
Interviul lunii: Jenő Mihály Bartos
Evaluarea anuală a stării de sănătate - o necesitate
CryoSculpt – criolipoliza, soluţia nechirurgicală de remodelare corporală
Terapia Vojta pentru adulţi
Porţia de sănătate: Strugurii
Munca dăunează sănătǎţii
Delicii şi scofeturi: Cocktail de piersici
Destinaţie culinarǎ: Club 20 Bamboo
Măgura Ocnei, mănăstirea din cer
Prima Şcoalǎ Românească
Viena în sărbătoare
Muzeul Apelor din Fǎlticeni
File de ierbar: Mireas(m)a nopţilor de vară
Locuri de poveste: La Neamţ, în tihna creaţiei
La Izvor…
Palatul Suţu

Evaluarea anuală a stării de sănătate - o necesitate

 

Autor: Dr. Simona Coconel, medic specialist Medicină Internă, Arcadia
Controlul medical periodic trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice persoană, chiar și în absența unor simptome neplăcute sau a unui istoric de boli cronice. 
Evaluările medicale regulate pot depista probleme de sănătate aflate încă la debut, în cazul cărora o simplă modificare a stilului de viață poate ameliora diagnosticul și implicit, calitatea vieții. Totodată, în timpul acestor evaluări pot fi diagnosticate afecțiuni silențioase cu impact major asupra vieții, precum: hipertensiunea arterială, diabet, dislipidemii, hepatite cronice, afecțiuni ale glandei tiroide ș.a.
Frecvența controalelor de rutină este de obicei anuală, însă poate fi influențată de vârstă, istoricul familial și stilul de viață individual.
Persoanele cu vârsta curprinsă între 18 și 50 de ani se vor adresa pentru măsurarea tensiunii arteriale, calcularea indicelui de masă corporală (IMC), evaluarea leziunilor pielii, evaluare ecografică abdominală și pentru o anamneză amănunțită a stilului de viață.
De asemenea, acestea vor efectua analize de laborator ce vor evidenția profilul lipidic și cel glicemic, prezența unor eventuale elemente patologice în urină sau eventuale modificari ale sângelui. Bărbații vor beneficia de o evaluare pentru boli infecțioase, în timp ce femeile vor completa bilanțul printr-un examen ginecologic, ce va include și efectuarea testului Papanicolau și o examinare mamară. 
După vârsta de 50 de ani, evaluarea stării de sănătate devine mai complexă. Examinările recomandate, enumerate anterior, vor fi completate de screeningul pentru cancerul de colon.
Acesta se realizează prin testarea anuală a hemoragiilor în scaun, sigmoidoscopie la un interval de 5 - 10 ani sau la 10 ani, prin colonoscopie totală.
Bărbații de peste 50 de ani vor beneficia de screening pentru cancerul de prostată prin examinare și analiză de sânge (PSA), cu precizarea că acest screening se va efectua chiar mai devreme (45 ani), în cazul în care există un istoric familial de cancer de prostată. 
În cazul femeilor este obligatorie, după vârsta de 40 de ani, efectuarea unei mamografii la fiecare 1 - 2 ani, iar după instalarea menopauzei, vor fi efectuate teste pentru depistarea osteoporozei. 
Evaluările medicale periodice sunt adesea amânate de pacienți, cel mai frecvent din lipsa de timp și disponibilitate. Arcadia oferă pacienților săi posibilitatea de a beneficia de un bilanț multidisciplinar al stării de sănătate, într-o singură zi. 
Pachetele de evaluare Quick Check reunesc combinația optimă de analize, consultații și investigații imagistice ce trasează un tablou clinic de ansamblu. Pacientul economistește timp și bani, obține un dosar medical complex și primește sfaturi avizate din partea medicului internist, respectiv a celui pediatru (în cazul copiilor).
Pachetele Quick Check sunt alcătuite în funcție de necesitățile specifice vârstei și genului: Kids, Junior, Man, Lady, Senior. 
În funcție de factorii de risc individuali, după efectuarea pachetului Quick Check de bază, pacientului îi pot fi indicate investigații medicale suplimentare.
Dacă evaluarea indică o bună stare de sănătate, pacientul va fi consiliat pentru a-și menține calitatea actuală a vieții și îndrumat pentru a continua prevenția eficientă.
Pentru o eficiență maximă a acestui tip de bilanț, e indicat ca pacienții să-și revizuiască istoricul medical (inclusiv cel familial).
Informații complete despre pachetele Quick Check pot fi consultate pe site-ul Arcadia: 
www.arcadiamedical.ro/quick-check/ 
 

 

 

Autor: Dr. Simona Coconel, medic specialist Medicină Internă, ArcadiaC
ontrolul medical periodic trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice persoană, chiar și în absența unor simptome neplăcute sau a unui istoric de boli cronice. Evaluările medicale regulate pot depista probleme de sănătate aflate încă la debut, în cazul cărora o simplă modificare a stilului de viață poate ameliora diagnosticul și implicit, calitatea vieții. Totodată, în timpul acestor evaluări pot fi diagnosticate afecțiuni silențioase cu impact major asupra vieții, precum: hipertensiunea arterială, diabet, dislipidemii, hepatite cronice, afecțiuni ale glandei tiroide ș.a.Frecvența controalelor de rutină este de obicei anuală, însă poate fi influențată de vârstă, istoricul familial și stilul de viață individual.Persoanele cu vârsta curprinsă între 18 și 50 de ani se vor adresa pentru măsurarea tensiunii arteriale, calcularea indicelui de masă corporală (IMC), evaluarea leziunilor pielii, evaluare ecografică abdominală și pentru o anamneză amănunțită a stilului de viață.De asemenea, acestea vor efectua analize de laborator ce vor evidenția profilul lipidic și cel glicemic, prezența unor eventuale elemente patologice în urină sau eventuale modificari ale sângelui. Bărbații vor beneficia de o evaluare pentru boli infecțioase, în timp ce femeile vor completa bilanțul printr-un examen ginecologic, ce va include și efectuarea testului Papanicolau și o examinare mamară.


După vârsta de 50 de ani, evaluarea stării de sănătate devine mai complexă. Examinările recomandate, enumerate anterior, vor fi completate de screeningul pentru cancerul de colon. Acesta se realizează prin testarea anuală a hemoragiilor în scaun, sigmoidoscopie la un interval de 5 - 10 ani sau la 10 ani, prin colonoscopie totală. Bărbații de peste 50 de ani vor beneficia de screening pentru cancerul de prostată prin examinare și analiză de sânge (PSA), cu precizarea că acest screening se va efectua chiar mai devreme (45 ani), în cazul în care există un istoric familial de cancer de prostată. În cazul femeilor este obligatorie, după vârsta de 40 de ani, efectuarea unei mamografii la fiecare 1 - 2 ani, iar după instalarea menopauzei, vor fi efectuate teste pentru depistarea osteoporozei. Evaluările medicale periodice sunt adesea amânate de pacienți, cel mai frecvent din lipsa de timp și disponibilitate. Arcadia oferă pacienților săi posibilitatea de a beneficia de un bilanț multidisciplinar al stării de sănătate, într-o singură zi. Pachetele de evaluare Quick Check reunesc combinația optimă de analize, consultații și investigații imagistice ce trasează un tablou clinic de ansamblu. Pacientul economistește timp și bani, obține un dosar medical complex și primește sfaturi avizate din partea medicului internist, respectiv a celui pediatru (în cazul copiilor).Pachetele Quick Check sunt alcătuite în funcție de necesitățile specifice vârstei și genului: Kids, Junior, Man, Lady, Senior. În funcție de factorii de risc individuali, după efectuarea pachetului Quick Check de bază, pacientului îi pot fi indicate investigații medicale suplimentare.Dacă evaluarea indică o bună stare de sănătate, pacientul va fi consiliat pentru a-și menține calitatea actuală a vieții și îndrumat pentru a continua prevenția eficientă.Pentru o eficiență maximă a acestui tip de bilanț, e indicat ca pacienții să-și revizuiască istoricul medical (inclusiv cel familial).


Informații complete despre pachetele Quick Check pot fi consultate pe site-ul Arcadia: www.arcadiamedical.ro/quick-check/  

 

 

Spitalul Arcadia, Policlinica Cicoarei

Iaşi, Str. Cicoarei, nr. 2

Centrul Medical Arcadia Sărărie

Iaşi, Str. Sǎrǎriei, nr. 38

Call Center: 0232.920

info@arcadiamedical.ro

www.arcadiamedical.ro