office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 35, Iunie 2016


Timp pentru visare
Importanța evaluărilor medicale la nou-născuți
Interviu: Dr. Török Barna, medic specialist ortoped, Centrul Medical Nova Vita
Ce mâncăm la serviciu ?
Psihoterapie şi psihosomatică
Agrişele, fructele vitalităţii
Teatru
Expo
Carte
Mănăstirea Buciumeni, un loc fără timp
Muzeul Etnografic al Moldovei

Expo

Artǎ şi ceremonial la mesele regale

Palatul Culturii, 27.04-30.06.2016

Expoziția aduce în prim-plan detalii din viața cotidiană de la Curtea Regală a României, reflectate în patrimoniul artistic al Muzeului Național Peleș prin intermediul unor piese din colecţii de artă decorativă destinate odinioară meselor regale: ample servicii de masă din argint şi porţelan, servicii de pahare, tacâmuri etc., garnituri de mobilier folosit în sufragerii, dar şi seturi de masă pentru călătorii, utile în perioada deplasărilor, a vânătorilor regale sau picnicurilor.

 

Grafica lui Ary Murnu la poveștile lui Ion Creangă

Muzeul “Vasile Pogor”, 05.05-30.06.2016

Lucrările din cadrul expoziției de la Muzeul „Vasile Pogor” sunt 83 de ilustrații de mare valoare artistică la creația literară a lui Ion Creangă, grupate astfel: Cinci pâini – 3 lucrări, Fata babei și fata moșneagului – 12 lucrări, Harap-Alb – 22 lucrări, Dănilă Prepeleac – 16 lucrări, Soacra cu trei nurori – 8 lucrări, Povestea unui om leneș – 5 lucrări, Punguța cu doi bani – 11 lucrări și Prostia omenească – 6 lucrări. Ilustrațiile au intrat în patrimoniul Muzeului Național al Literaturii Române Iași în anul 1970.

 

De la Natură la Cultură. Arta prelucrării osului şi cornului

Muzeul Unirii, 24.05-26.06.2016

Oasele, coarnele, dinții sau cochiliile de scoici și melci, au constituit materia primă pentru unelte, arme, recipiente și mânere, dar și pentru obiecte de prestigiu, sceptre, mărgele și pandantive încărcate cu valențe simbolice. Prezentând piese realizate din aceste materii prime, expoziția propune o perspectivă inedită asupra vieții comunităților umane care au locuit pe teritoriul est-carpatic al României, în perioada cuprinsă între paleolitic și sfârșitul mileniului I al erei noastre.