office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 28, Octombrie 2015


Aer de toamna
Interviul lunii: Dr. Dragoş Popa
Bolile colectivității
Criolipoliza
Coronarografia selectivă
Leacuri din grădină: varza
Destinaţie culinară: Conac Polizu
Delicii şi scofeturi: salatǎ de spanac cu prune şi brânzǎ
Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea Moldovei
Muzeul de Istorie a Farmaciei
File de ierbar: Domniţe la bal
Un loc binecuvântat
Frumuseţi de lângă noi: Focurile vii

Frumuseţi de lângă noi: Focurile vii

 

Natura, prin fumuseţe şi specaculozitate ne uimeşte la fiecare pas, aşa cum se întâmplă cu focurile vii din Subcarpaţii Vrancei sau ai Buzăului.
Fenomen natural unic în Europa, se produce datorită emanaţiilor de gaze naturale din sol, care se aprind în urma frecării, provocând un adevărat spectacol de flăcări. Cel mai extinse câmpuri de focuri vii, atât ca suprafață, cât și ca debit de metan se găsesc la Andreiașu de Jos (Vrancea) şi Lopătari (Buzău). În funcţie de presiunea gazului şi condiţiile meteo, înălțimile flăcărilor variază foarte mult, la fel și intensitatea lor, ajungând până la 50 cm. 
Astfel de locuri se mai găsesc şi în Australia, Asia, Statele Unite şi Turcia. 
Se spune cǎ și flacăra ce arde pe toată durata Jocurilor Olimpice ar fi fost inspirată de focurile vii.  

Natura, prin fumuseţe şi specaculozitate ne uimeşte la fiecare pas, aşa cum se întâmplă cu focurile vii din Subcarpaţii Vrancei sau ai Buzăului.Fenomen natural unic în Europa, se produce datorită emanaţiilor de gaze naturale din sol, care se aprind în urma frecării, provocând un adevărat spectacol de flăcări. Cel mai extinse câmpuri de focuri vii, atât ca suprafață, cât și ca debit de metan se găsesc la Andreiașu de Jos (Vrancea) şi Lopătari (Buzău). În funcţie de presiunea gazului şi condiţiile meteo, înălțimile flăcărilor variază foarte mult, la fel și intensitatea lor, ajungând până la 50 cm. Astfel de locuri se mai găsesc şi în Australia, Asia, Statele Unite şi Turcia. Se spune cǎ și flacăra ce arde pe toată durata Jocurilor Olimpice ar fi fost inspirată de focurile vii.