office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Descoperă noul site al revistei Branché! www.revistabranche.ro

Branché Nr.51, Octombrie 2017


Implantul mamar vs. ridicarea sânilor
Cum ne îngrijim pielea în sezonul rece?
Şi ce dacă sunt obez?
4 sfaturi pentru a nu pica în plasa “aventurilor online”
Tratamentul bronşitelor la copii
Interviu: Dr. Andreea Ciubotaru

Implantul mamar vs. ridicarea sânilor

Implantul mamar vs. ridicarea sânilor

Cum alegi ce procedură ți se potrivește?


Autor: Dr. Theodor Motruc, Medic specialist chirurgie estetică şi plastică


Ce faci în cazul în care nu ești fericită cu mărimea, forma sau poziționarea sânilor? Ce tip de chirurgie estetică mamară ți se potrivește? Două dintre cele mai populare opțiuni chirurgicale sunt augmentarea (mărirea) sânilor, respectiv ridicarea acestora. În cele din urmă, consultarea cu medicul chirurg care este specializat pe aceste intervenții este necesară pentru a determina ce procedură se potrivește cu scopul tău.


Implantul mamar. Ce trebuie să știi.

Vrei să ai sâni mai mari? Dacă răspunsul este „da”, atunci augmentarea este procedura chirurgicală de care vei avea nevoie. În momentul în care te gândești la această operație, va trebuie să ai în vedere patru indici majori: plasarea inciziei, mărimea și forma implantului, tipul de implant și riscurile asociate.

Fiecare tip de incizie are avantaje și dezavantaje. Tehnica recomandată aproape exclusiv la OMINI Clinic este incizia submamară, deoarece oferă acces optim la țesutul mamar, are cea mai mică rată de a dezvolta complicații și ascunde cel mai bine cicatricile.

Când vine vorba de mărime și de formă, ai multiple opțiuni. Trebuie discutate proporțiile peretelui toracic, ale corpului, conformația ta, precum și stilul de viață. În general, este indicat  să nu se aleagă diferențe mai mari de două cupe, deoarece în caz contrar pot supraîncărca pieptul. De asemenea, nu îți dorești ca aspectul tău să fie copleșit de către sâni.


Ridicarea sânilor. Ce trebuie să știi.

Pierderea volumului sânilor duce adesea la ptoza mamară (sâni lăsați). Sânii lăsați devin vizibili odată cu vârsta, fluctuațiile de greutate sau sarcina. Ridicarea acestora va corecta aspectul căzut prin remodelarea volumetrică a sânilor. Un test simplu pentru a determina dacă ești un posibil candidat pentru această intervenție este testul creionului. Pune un creion cât de sus poți, sub sân. Dacă acesta stă, atunci prezinți semne de sân lăsat. Dacă mamelonul se află sub nivelul creionului, atunci probabil ai ptoză semnificativă și ești un candidat perfect pentru această intervenție.

Există trei tipuri de incizii pentru operația de ridicare a sânilor: periareolară, prin reducție verticală și prin T-inversat. Aceasta din urmă este utilizată cel mai des deoarece permite o ridicare maximă a sânului. Tehnica cea mai potrivită pentru tine depinde de volumul mamar, de țesut și de gradul de ptoză manifestat.


Care este procedura mai bună? Mărirea sau ridicarea sânilor?

Trebuie înțeles faptul că mărirea sânilor prin implant mamar se concentrează asupra mărimii și formei și nu va corecta sânul lăsat. Spre deosebire de augmentare, ridicarea sânilor presupune corectarea poziției acestora și nu va crește volumul bustului. De multe ori, cele două proceduri sunt realizate simultan, pentru ca sânii să capete un aspect ferm și tânăr și, totodată, să fie măriți prin utilizarea implanturilor.

Decizia de a-ți modifica sânii este una foarte personală. Pentru siguranța și liniștea ta, este cel mai bine să consulți chirurgul plastician specializat în operațiile mamare.


www.ominiclinic.ro0731 4 OMINI (66 464)

Iaşi, Str. Grigore Ureche, nr. 2, bl. 6 Martie