Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/121-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Ȋn luna lui octombrie…
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 17, Octombrie 2014


Ȋn luna lui octombrie…
Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei
Hernia inghinală
Roua cerului
Palatul de la Comǎneşti
Muzeul de Artǎ din Piatra Neamţ
Podul Minciunilor, legendă sau adevăr?
Destinaţie culinarǎ: Restaurant Turnul de Apă
Cipru - o insula mai frumoasă decât Afrodita!
Frumuseţi de lângǎ noi: Flori de toamnă
Mărirea de sâni prin injectarea de grăsime proprie

Ȋn luna lui octombrie…

 

Ȋn luna lui octombrie, la mijloc de toamnă parfumată, plouă ȋn culori și picuri de lumină revărsată pe aripi de vȃnt furios de-atȃta risipă. Cu-adevărat, e-o dăruire de parfum și flori pictate-n stil impresionist, e-un soare mai plăpȃnd, dar care se avȃntă pe cer la concurență cu norii și mai ales zvȃcniri de-arome sau forme presate ȋn cămări puse la hibernare. E agitație și parc-o dorință de-a recupera tot ce s-a pierdut ȋn miez de vară, pe valuri albastre sau creste de munți cu vălul pe ochi la ȋnălțimi cerești. 
Sclipiri de chihlimbar și asfințit cu praf de purpură aleasă ne-mbie să devenim poeți de ocazie și să așternem pe hȃrtie covor de frunză ruginie. Astfel, veșmȃntul toamnei va ȋmbrăca orașu-n trenă asortată, lăsȃnd ȋn urmă-i parcuri, felinare și străzi elegant decorate, atent aranjate, ȋn chip de sărbătoare. Căci ȋn octombrie, la jumătatea lunii, pe colinele Iașului se răspȃndesc ȋntr-un alai ȋmbălsămat de-arome puzderie de flori de busuioc suav ȋn cinstea Sfintei.
                                                                                                           Luisa Ṭuculeanu

Ȋn luna lui octombrie, la mijloc de toamnă parfumată, plouă ȋn culori și picuri de lumină revărsată pe aripi de vȃnt furios de-atȃta risipă. Cu-adevărat, e-o dăruire de parfum și flori pictate-n stil impresionist, e-un soare mai plăpȃnd, dar care se avȃntă pe cer la concurență cu norii și mai ales zvȃcniri de-arome sau forme presate ȋn cămări puse la hibernare. E agitație și parc-o dorință de-a recupera tot ce s-a pierdut ȋn miez de vară, pe valuri albastre sau creste de munți cu vălul pe ochi la ȋnălțimi cerești. Sclipiri de chihlimbar și asfințit cu praf de purpură aleasă ne-mbie să devenim poeți de ocazie și să așternem pe hȃrtie covor de frunză ruginie. Astfel, veșmȃntul toamnei va ȋmbrăca orașu-n trenă asortată, lăsȃnd ȋn urmă-i parcuri, felinare și străzi elegant decorate, atent aranjate, ȋn chip de sărbătoare. Căci ȋn octombrie, la jumătatea lunii, pe colinele Iașului se răspȃndesc ȋntr-un alai ȋmbălsămat de-arome puzderie de flori de busuioc suav ȋn cinstea Sfintei.                                                                                                           

 

Luisa Ṭuculeanu