Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/162-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Ȋn primăvară…
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Descoperă noul site al revistei Branché! www.revistabranche.ro

Branché Nr. 21, Martie 2015


Ȋn primăvară…
Interviul lunii: Zamfira Bîrzu
Vertijul neurologic
Beneficiile evaluǎrii stǎrii de sǎnǎtate pentru angajaţi şi companii
Prima consultaţie de fertilitate
Biserica Bărboi
Tezaurul etnografic din Rǎdǎuţi
Frumuseţi de lângǎ noi: Cheile Bicazului
Barcelona - “Formula 1 Gran Premio De España 2015”

Ȋn primăvară…

Ȋn primăvară, un firicel de lumină ce transpare prin voalul delicat al unui ghiocel victorios, e darul cel mai de preț pe care ȋl putem primi; un praf de aur dintr-o cupă ușor brumată de-o adiere uitată de frigul iernii izgonit. Se pare că e parfumată c-un aer nou, de prospețime, cochet și jucăuș. Se plimb-agale și molatec perechi de musculițe zăpăcite de-un soare parcă mai puțin apatic și parcă mai galant, lăsȃnd ȋn urmă dȃre de lumină-mprăștiată cu larghețe. Ce mai contează dacă suflul ȋnghețat ȋnc-a rămas, deși o amintire, printre copaci cu straie mȃndre, nițel sărăcăcioase ȋnsă! Urmează să apară puzderie de flori și ornamente bogat țesute, croșetate, aplicate de-un mare artizan ȋn catifele și mătăsuri. Atunci se-ntrec, vezi bine, dichisuri și rafinamente la casele de-aristocrați.
Pe străzi, nedumerire generală, căci vezi săltȃnd prin sticla din vitrine sau la cȃte-un guler de mantou, cu margini garnisite din belșug, vreun mărțișor timid, cu fire de mătase ori gablonț de sărbătoare. E semn că primăvara, doamna, ȋncepe-a se găti de promenadă-n văzul lumii - la boulevard - și se arată generoasă, ȋmpărțind trusoul ei cu accesorii colorate.
   

Tablou: Andra Ştefan, artist plastic

 

Ȋn primăvară, un firicel de lumină ce transpare prin voalul delicat al unui ghiocel victorios, e darul cel mai de preț pe care ȋl putem primi; un praf de aur dintr-o cupă ușor brumată de-o adiere uitată de frigul iernii izgonit. Se pare că e parfumată c-un aer nou, de prospețime, cochet și jucăuș. Se plimb-agale și molatec perechi de musculițe zăpăcite de-un soare parcă mai puțin apatic și parcă mai galant, lăsȃnd ȋn urmă dȃre de lumină-mprăștiată cu larghețe. Ce mai contează dacă suflul ȋnghețat ȋnc-a rămas, deși o amintire, printre copaci cu straie mȃndre, nițel sărăcăcioase ȋnsă! Urmează să apară puzderie de flori și ornamente bogat țesute, croșetate, aplicate de-un mare artizan ȋn catifele și mătăsuri. Atunci se-ntrec, vezi bine, dichisuri și rafinamente la casele de-aristocrați.Pe străzi, nedumerire generală, căci vezi săltȃnd prin sticla din vitrine sau la cȃte-un guler de mantou, cu margini garnisite din belșug, vreun mărțișor timid, cu fire de mătase ori gablonț de sărbătoare. E semn că primăvara, doamna, ȋncepe-a se găti de promenadă-n văzul lumii - la boulevard - și se arată generoasă, ȋmpărțind trusoul ei cu accesorii colorate.   


Luisa Ṭuculeanu