Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/180-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Interviul lunii: Laurențiu Stratan, antreprenor/organizator de evenimente
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 23, Mai 2015


La multe primăveri și ani de împliniri!
Interviul lunii: Laurențiu Stratan, antreprenor/organizator de evenimente
Embolizarea varicocelului
S.O.S. Alunițele
Bolile cu transmitere sexualǎ
HPV şi sarcina
Beneficiile aerobicului
File de ierbar: Bulbucii de munte, stropi de aur și polen
Locuri de poveste: Humuleștii lui Nică, astăzi
Bisericuța dintre vii
Istanbul: un oraș magnific pe două continente

Interviul lunii: Laurențiu Stratan, antreprenor/organizator de evenimente

 

1. În aceastǎ perioadǎ, Sala Polivalentǎ din Iaşi gǎzduieşte expoziţia interactivǎ Secretele Egiptului Antic. Cum v-a venit ideea şi cum vor fi introduşi vizitatorii în atmosfera misticǎ a civilizației egiptene?
Secretele Egiptului Antic este parte a conceptului History Hackers, lansat de Emagic. După București și Cluj, Iașul găzduiește în perioada 24 aprilie – 28 iunie această experiență originală. 
Implicarea în acest proiect se subscrie intereselor noastre de a dezvolta evenimente educaționale. 
Interactivitatea expozitiei, ce se adresează în special copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, constă în contactul direct al vizitatorului cu exponatele (Tronul Faraonului, Piramida, Sarcofagele, Sfinxul, Platoul de la Gizeh).
În plus copiii participă la ateliere în care pot confecționa amulete, bijuterii, sau pot scrie cu hieroglife. 
Expoziția beneficiază de tururi cu ghid, astfel încât vizitatorii să poată obține informații interesante despre civilizația egipteană, care fascinează încă omenirea.
2. Dintre toate proiectele pe care le-ai desfǎşurat pânǎ în prezent, care-ţi este cel mai drag?
Cred că Edu Funny Fest, cel mai cunoscut eveniment de educație non-formală, desfășurat în ultimii 3 ani în Săptămâna Școala Altfel e un eveniment cu potențial uriaș. Este un eveniment imaginat 100% de noi și a deschis o nouă direcție în preocupările noastre: evenimente educaționale interactive.
3. Aş vrea sǎ ne întorcem în timp şi sǎ vorbim puţin despre povestea B2B... Cum a început totul?
Mi-a plăcut să mă implic în organizarea evenimentelor dintotdeauna. Cred că primele ocazii au fost serbările școlare și  aniversările mele din adolescență.
Am avut experiențe dintre cele mai diverse în ceea ce privește organizarea de evenimente acolo unde am făcut parte dintr-o organizație, fie că a fost vorba de școală, facultate, angajat în mediul privat, angajat în instituție de interes public, ONG și apoi antreprenor.  
La un moment dat, am considerat că trebuie să oficializez această relație a mea cu organizarea de evenimente și astfel a apărut B2B Agency (Business to Business Agency), exact acum 10 ani. 
Au urmat sute de evenimente organizate în peste 25 de orașe din România, idei puse în practică, idei puse la păstrare, consolidarea unei echipe adevărate, implicare 100%, promisiuni ținute, respect pentru oricare din clienți, amintiri plăcute în cea mai mare parte. Nu m-am plictisit deloc în ultimii 10 ani!
4. Unde te vezi peste 5 ani?
Geografic voi fi tot la Iași, pentru că mă încăpățânez să cred că Iașul va crește din toate punctele de vedere. 
Ocupațional, sunt convins că voi face același lucru: voi pune în practică ideile pe care le acumulăm în prezent.
Organizațional, mi-ar plăcea să pot delega mai multe responsabilități colaboratorilor mei.
5. Şi pentru cǎ a venit vremea frumoasǎ, iar gândul zboarǎ spre vacanţǎ, care e locul unde mergi când ai un moment de rǎgaz?
Sunt în principal un turist de oraș. Vacanțele mele nu sunt neapărat un prilej de relaxare pentru că încerc să iau totul dintr-o destinație turistică: imagini, cultură, gastronomie, evenimente, etc.
Merg când am ocazia la concerte. Atmosfera de concert este una specială.
Dar principalul proiect turistic de anul acesta este să vizitez împreună cu familia cât mai multe chei ale României.

 


1. În aceastǎ perioadǎ, Sala Polivalentǎ din Iaşi gǎzduieşte expoziţia interactivǎ Secretele Egiptului Antic. Cum v-a venit ideea şi cum vor fi introduşi vizitatorii în atmosfera misticǎ a civilizației egiptene?

 

Secretele Egiptului Antic este parte a conceptului History Hackers, lansat de Emagic. După București și Cluj, Iașul găzduiește în perioada 24 aprilie – 28 iunie această experiență originală. Implicarea în acest proiect se subscrie intereselor noastre de a dezvolta evenimente educaționale. Interactivitatea expozitiei, ce se adresează în special copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, constă în contactul direct al vizitatorului cu exponatele (Tronul Faraonului, Piramida, Sarcofagele, Sfinxul, Platoul de la Gizeh).În plus copiii participă la ateliere în care pot confecționa amulete, bijuterii, sau pot scrie cu hieroglife. Expoziția beneficiază de tururi cu ghid, astfel încât vizitatorii să poată obține informații interesante despre civilizația egipteană, care fascinează încă omenirea.

 

2. Dintre toate proiectele pe care le-ai desfǎşurat pânǎ în prezent, care-ţi este cel mai drag?

 
Cred că Edu Funny Fest, cel mai cunoscut eveniment de educație non-formală, desfășurat în ultimii 3 ani în Săptămâna Școala Altfel e un eveniment cu potențial uriaș. Este un eveniment imaginat 100% de noi și a deschis o nouă direcție în preocupările noastre: evenimente educaționale interactive.3. Aş vrea sǎ ne întorcem în timp şi sǎ vorbim puţin despre povestea B2B... Cum a început totul?


Mi-a plăcut să mă implic în organizarea evenimentelor dintotdeauna. Cred că primele ocazii au fost serbările școlare și  aniversările mele din adolescență.Am avut experiențe dintre cele mai diverse în ceea ce privește organizarea de evenimente acolo unde am făcut parte dintr-o organizație, fie că a fost vorba de școală, facultate, angajat în mediul privat, angajat în instituție de interes public, ONG și apoi antreprenor.  La un moment dat, am considerat că trebuie să oficializez această relație a mea cu organizarea de evenimente și astfel a apărut B2B Agency (Business to Business Agency), exact acum 10 ani. Au urmat sute de evenimente organizate în peste 25 de orașe din România, idei puse în practică, idei puse la păstrare, consolidarea unei echipe adevărate, implicare 100%, promisiuni ținute, respect pentru oricare din clienți, amintiri plăcute în cea mai mare parte. Nu m-am plictisit deloc în ultimii 10 ani!4. Unde te vezi peste 5 ani?


Geografic voi fi tot la Iași, pentru că mă încăpățânez să cred că Iașul va crește din toate punctele de vedere. Ocupațional, sunt convins că voi face același lucru: voi pune în practică ideile pe care le acumulăm în prezent.Organizațional, mi-ar plăcea să pot delega mai multe responsabilități colaboratorilor mei.


5. Şi pentru cǎ a venit vremea frumoasǎ, iar gândul zboarǎ spre vacanţǎ, care e locul unde mergi când ai un moment de rǎgaz?


Sunt în principal un turist de oraș. Vacanțele mele nu sunt neapărat un prilej de relaxare pentru că încerc să iau totul dintr-o destinație turistică: imagini, cultură, gastronomie, evenimente, etc.Merg când am ocazia la concerte. Atmosfera de concert este una specială.Dar principalul proiect turistic de anul acesta este să vizitez împreună cu familia cât mai multe chei ale României.

 

Interviu realizat de Ionuţ Bǎdǎrǎu