Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/39-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Mallorca – paradisul plajelor !
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Descoperă noul site al revistei Branché! www.revistabranche.ro

Branché Nr.4, august 2013


Mallorca – paradisul plajelor !
Tămăduiri din „Perla Moldovei”
Casa cu arcade...

Mallorca – paradisul plajelor !

Mallorca este cea mai mare dintre insulele Baleare, situatǎ între Ibiza și Menorca, în bazinul Mǎrii Mediterane, având o suprafaţǎ de 3640 kmp, 110 km lungime și 76 km latime (între N și S).
Mallorca a fost de-a lungul veacurilor ţinta constantǎ a cuceritorilor, fie cǎ ei s-au numit fenicieni, cartaginezi, romani, mauri sau corsari spanioli. În 1229, James I (James Cuceritorul) - rege de Aragon, Catalonia și Rosellon - l-a învins pe ultimul guvernator musulman și a dat capitalei Medina Maiurca numele de Ciutat de Mallorca - astǎzi, Palma de Mallorca, vechiul nume al orașului în timpul romanilor.
Întreaga insulǎ se bucurǎ de o mare varietate a reliefului: de la coastele și golfurile mǎrginite de palmieri pânǎ la lanţurile muntoase din interiorul insulei, cu înǎlţimi de pânǎ la 1500 m. Cele mai populate staţiuni sunt pe partea dreaptǎ a golfului Palmei (Can Pastilla, Playa de Palma și Arenal) și în partea sud-vesticǎ a insulei (Santa Ponca, Palma Nova și Magaluf).
        

 

Capitala insulei este Palma de Mallorca, destinaţia preferatǎ a turiștilor germani și britanici pentru plajele superbe și viaţa de noapte, fiind situatǎ în partea de sud-vest a insulei.  Orașul este puternic marcat de trecutul sǎu istoric, martor fiind aspectul vechi al monumentelor și edificiilor istorice. Printre cele mai vizitate obiective turistice sunt catedrala La Seu, impunǎtoarea catedralǎ goticǎ, ce a fost construitǎ de James I, primul cuceritor al insulei, centrul vechi al orașului și El Pueblo Espagnol, un muzeu în aer liber, cu case tipic spaniole, dar și cu specific maur sau maiorchin, Muzeul Mallorca, Fundaţia Pilar și Joan Miró, Muzeul de Artǎ Spaniolǎ Contemporanǎ. Pentru petrecerea timpului liber este indicat golful, întrucât existǎ și douǎ terenuri ideale pentru practicarea acestui sport: Club de Golf Son Vida și Golf Son Muntaner.
 

 

Playa de Plama, cunoscutǎ și ca El Arenal, este una dintre cele mai cunoscute plaje din Mallorca, mǎrginitǎ de o falezǎ încântǎtoare, de magazine, restaurante sau discoteci. Plaja are un nisip alb și fin, iar apa marii este limpede și liniștitǎ.
Can Pastilla este situatǎ în continuarea plajei El Arenal, în apropierea Clubului Maritim din Sant Antoni de la Platja; nisipul, la fel de alb și fin, este foarte plǎcut pentru plimbǎri. Peguera Torá este destul de îngustǎ și are o vegetaţie de pini bogatǎ, care ajunge pânǎ la plajǎ. Deși valurile nu sunt foarte puternice, se poate practica lejer windsurf-ul. Peguera Plamira este cea mai mare dintre plajele din Peguera, formatǎ din același nisip alb și fin. Centrul urban și faleza oferǎ o multitudine de servicii: restaurante, baruri, magazine, închiriere de șezlonguri și umbrele.

 

Peguera Romana dispune de serviciile specifice unei astfel de zone. Plaja este ornamentatǎ cu o frumoasǎ vegetaţie de pini maritimi care înainteazǎ pânǎ aproape în mare.

 

Canyamel este cea mai mare plajǎ din zona cu același nume, formatǎ dintr-un nisip foarte fin. Playa de Muro, situatǎ între Casetes de Capellans și Playa des Drag, este o plajǎ cu ape nu foarte adânci.
Cala Figuera, situatǎ în zona Cabo Formentor, e la fel de plǎcutǎ ca și celelalte, cu valuri line și unduitoare; mai mult decât atât, oferǎ o panoramǎ extraordinarǎ, ceea ce aduce un plus de frumuseţe insulei.

 

Cliven Turism
Bd. Ştefan cel Mare, 8-12
0232.258.324