office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 36, Iulie 2016


Fecioara cu părul de grȃu
Noi tehnici ecocardiografice, la Arcadia
Gata cu hemoroizii
Terapia Vojta pentru adulţi
Alimente care ne fac mai fericiţi
Lipiciul chirurgical
Gadgeturile şi sănătatea copiilor!
Psihoterapia în obezitate
Interviu Chef Marian Zăncianu, Head Chef Little Texas
Expoziția „Henri Matisse – Triumful modernismului”
Carte

Interviu Chef Marian Zăncianu, Head Chef Little Texas

Care este conceptul culinar promovat de Little Texas? Ce aduce nou în peisajul gastronomic al oraşului?


Little Texas este o prezență aparte în Iași. Este singurul restaurant cu specific american din oraș, în meniul nostru regăsindu-se preparate Tex-Mex autentice, pregătite din ingrediente naturale, după rețete tradiționale și cu mirodenii americane originale. Apple Pie, chipsuri din tortilla homemade, sosul Salsa, fajita, Texas Tenderloin sunt doar câteva din preparatele - emblemă pentru care clienții fideli revin cu plăcere la noi. Totodată, inovația este un „condiment” esențial în bucătăria Little Texas. Texas Specials este un concept ce aduce în farfurii preparate speciale, create in house sau reinterpretate: Surf & Turf, cu spumă de măduvă, steak de vită cu trufe, mușchi de vită cu piure de păstârnac.

 În această lună am lansat și Little Texas Signature Steaks - un meniu inedit, un proiect de amploare la care toată echipa a lucrat cu dedicare aproape jumătate de an.


În ce constă ineditul și noutatea Little Texas Signature Steaks?


În primul rând, ne bucurăm să lucrăm cu o o materie primă de foarte bună calitate. Carnea de vită provine de la rase special crescute pentru carne. Fiecare piesă este aleasă cu atenție; majoritatea lor sunt maturate între 20 și 30 de zile, pentru accentuarea suculenței, a aromei și a frăgezimii cărnii. Din dedicare pentru gust, alăturăm fiecărui preparat din meniu trei tipuri de sare și două tipuri de sosuri, disponibile doar în acest meniu. Cuptorul Josper combină inovativ grill-ul și coacerea pe cărbuni, la temperaturi înalte. Astfel suntem siguri că suculența și aromele cărnii sunt păstrate și accentuate. Ne mândrim cu faptul că o parte din specialitățile din acest meniu pot fi savurate în exclusivitate în Iași: Short Ribs, Uruguay Chuck, Skirt Steak Black Angus.


Cum arată, în viziunea dumneavoastră, o masă reuşită? Ce nu ar trebui să lipsească din meniu?


O masă reușită este una echilibrată, din toate punctele de vedere: cantități potrivite, varietate și gust. E important să includă un starter, un fel principal și un desert și să fie anticipate de un pahar de vin de bună calitate. Salata nu trebuie să lipsească! Recomand ca felurile de mâncare să fie servite cu pauze între ele, pentru a savura pe îndelete mâncarea și a vă bucura de experiența culinară. În ce mă privește, mai cred că o masă reușită e cea luată în familie, alături de cei dragi.


Când v-aţi descoperit pasiunea pentru arta culinară? Ce anume v-a atras la acest domeniu?


Pasiunea pentru gătit a existat întotdeauna. Printr-o conjunctură fericită, am avut ocazia să mă dedic acesteia și să descopăr că lumea gastronomiei este cu adevarat fascinantă. Bucătăria e un loc în care simți că poți controla un mic univers complex de ingrediente!


Dacă aţi fi un ingredient, acela ar fi...


Sarea și piperul, pentru că sunt cele mai sincere ingrediente și sunt esențiale în a da gust și savoare mâncării.


Interviu realizat de Ionuț Bădărău