Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/78-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Mărțișor de floare rară
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr.10, martie 2014


Mărțișor de floare rară
Muzeul „Mihai Eminescu” în haine de primăvară
Biserica “Sfântului Nicolae” din Dorohoi
Frumuseţi de lângă noi: Cascada Bigăr
Istoria unui nume: Burdujeni
Muzeul “Vasile Pârvan”
Nicu Enea, pictorul Casei Regale
“Pe drumuri de munte”
Destinaţie culinară: Restaurant Blue Acqua

Mărțișor de floare rară

 

Prima lună de primăvară aduce în plan artistic ieșean o diversitate de manifestări culturale, aflate sub bagheta dorului de soare și a plimbărilor în “plein air” prin urbea cea domnească. Muzeul Literaturii Române din Iași a organizat două evenimente dedicate scriitorului humuleștean Ion Creangă - și anume Festivalul de Literatură pentru copii și “Mărțișoare la Bojdeucă”, evenimente însoțite de spectacole artistice, recitaluri sau întâlniri cu scriitorii din Moldova. În spiritul acelorași momente de creație și în virtutea păstrării atmosferei de povești spuse în tradiția lui Creangă la Bojdeuca din Ţicău, va avea loc a XXII-a ediție a Concursului Național “Ion Creangă” de creație literară, în perioada 12-13 aprilie.
De curând, 8 martie a însemnat o sărbătoare a muzicii și a poeziei, desfășurată la Muzeul Memorial “Mihail Kogălniceanu” (sau la Universitatea de Agronomie), în acordurile seratelor de odinioară, reconstituite cu mult fast și trăire de câțiva actori sau tineri artiști de la Universitatea de Arte “George Enescu”. Pe de altă parte, până la sfârșitul lunii, mai precis până la data de 20, Muzeul Unirii va găzdui o expoziție de arte vizuale de “Colecții și colecționari…”, care reunește nume de marcă în pictura românească. Prin urmare, clipele de încântare și delectare spirituală vor continua, în mod firesc, cu arta scrisului sau, altfel spus, a cititului de cărți la târgul Librex. În acest sens, amintim și de Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată și la Iași, pe 20 martie, printr-o serie de activități culturale de concursuri, comunicări, întâlniri, expoziții etc. Așadar, primiți invitația noastră la un mărțișor de poezie, culoare, muzică și scris în pas de promenadă!
                                                                                                           Luisa Ţuculeanu

Prima lună de primăvară aduce în plan artistic ieșean o diversitate de manifestări culturale, aflate sub bagheta dorului de soare și a plimbărilor în “plein air” prin urbea cea domnească. Muzeul Literaturii Române din Iași a organizat două evenimente dedicate scriitorului humuleștean Ion Creangă - și anume Festivalul de Literatură pentru copii și “Mărțișoare la Bojdeucă”, evenimente însoțite de spectacole artistice, recitaluri sau întâlniri cu scriitorii din Moldova. În spiritul acelorași momente de creație și în virtutea păstrării atmosferei de povești spuse în tradiția lui Creangă la Bojdeuca din Ţicău, va avea loc a XXII-a ediție a Concursului Național “Ion Creangă” de creație literară, în perioada 12-13 aprilie.De curând, 8 martie a însemnat o sărbătoare a muzicii și a poeziei, desfășurată la Muzeul Memorial “Mihail Kogălniceanu” (sau la Universitatea de Agronomie), în acordurile seratelor de odinioară, reconstituite cu mult fast și trăire de câțiva actori sau tineri artiști de la Universitatea de Arte “George Enescu”. Pe de altă parte, până la sfârșitul lunii, mai precis până la data de 20, Muzeul Unirii va găzdui o expoziție de arte vizuale de “Colecții și colecționari…”, care reunește nume de marcă în pictura românească. Prin urmare, clipele de încântare și delectare spirituală vor continua, în mod firesc, cu arta scrisului sau, altfel spus, a cititului de cărți la târgul Librex. În acest sens, amintim și de Ziua Internațională a Francofoniei, celebrată și la Iași, pe 20 martie, printr-o serie de activități culturale de concursuri, comunicări, întâlniri, expoziții etc. Așadar, primiți invitația noastră la un mărțișor de poezie, culoare, muzică și scris în pas de promenadă!                                                                                                         

 

 Luisa Ţuculeanu