office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr.51, Octombrie 2017


Implantul mamar vs. ridicarea sânilor
Cum ne îngrijim pielea în sezonul rece?
Şi ce dacă sunt obez?
4 sfaturi pentru a nu pica în plasa “aventurilor online”
Tratamentul bronşitelor la copii
Interviu: Dr. Andreea Ciubotaru

Cum ne îngrijim pielea în sezonul rece?


Pielea uscată este o problemă foarte frecventă care tinde să dea unora dintre noi mai multe probleme în lunile cu vreme rece, atunci când umiditatea este scăzută. Există mai multe remedii uşoare şi eficiente pentru pielea uscată, care pot ajuta în această problemă ce afectează aproape pe toata lumea la un moment dat sau altul. Atunci când pielea devine deshidratată, îşi pierde flexibilitatea şi devine crăpată, solzoasă, și, uneori, e însoţită de senzația de mâncărime. Pielea ta are nevoie de umiditate pentru a rămâne netedă și catifelată. Iată câteva sfaturi  uşor de urmat:

 

▪Caută produse care să conţină ulei, şi nu apă, deoarece acesta acţionează ca un strat protector împotriva frigului şi menţine o hidratare de durată (indiciu: cremele de noapte au ca bază uleiul). Cele mai benefice uleiuri pentru piele în sezonul rece sunt cel de avocado, de migdale, de primula sau mineral. Poţi de asemenea să foloseşti creme care să conţină glicerină, sorbitol sau acizi alfa-hidroxi.

 

▪Nu îţi neglija mâinile. Când vine vorba despre piele, cea a mâinilor este mai subţire decât cea de pe alte părţi ale corpului. De asemenea, are mai puţine glande sebacee. Acest lucru înseamnă că este mai greu să menţii o piele a mâinilor hidratată, mai ales în sezonul rece. O îngrijire necorespunzătoare a mâinilor poate provoca mâncărimi ori iritaţii. Încearcă să porţi mănuşi de fiecare dată când ieşi afară.

 

▪Cu siguranţă că după ce ai îndurat frigul de afară îţi doreşti o baie fierbinte. Totuşi, pentru piele, această dorinţă nu este nici pe departe benefică, mai ales în sezonul rece. Apa fierbinte deshidratează pielea. Indicată este o baie caldă care să nu dureze foarte mult.

 

▪Nu îţi supraîncălzi locuinţa şi foloseşte un umidificator dacă locuieşti într-un climat uscat.  Sistemele de încălzire centrală (sau orice altă modalitate de încălzire a căminului) practic împrăştie în locuinţa noastră (sau la locul de muncă) aer cald. În sezonul rece, umidificatoarele de aer sunt extrem de sănătoase pentru piele deoarece o împiedică să se usuce atât de repede.

 

▪Protejează-te de vântul aspru si de temperaturile scăzute. Aerul rece și uscat de iarnă este una dintre cele mai comune cauze ale pielii feţei uscate. În general, pielea este cea mai uscată în timpul iernii, când temperaturile și nivelul de umiditate se prăbușesc.

 

CENTRUL MEDICAL NOVA VITA

Str. Liviu Rebreanu, nr. 29A,

Tîrgu Mureş, Jud. Mureş, România

0265.260.460

0735.701.713

E-mail: receptie@nova-vita.ro