Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/166-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Prima consultaţie de fertilitate
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Descoperă noul site al revistei Branché! www.revistabranche.ro

Branché Nr. 21, Martie 2015


Ȋn primăvară…
Interviul lunii: Zamfira Bîrzu
Vertijul neurologic
Beneficiile evaluǎrii stǎrii de sǎnǎtate pentru angajaţi şi companii
Prima consultaţie de fertilitate
Biserica Bărboi
Tezaurul etnografic din Rǎdǎuţi
Frumuseţi de lângǎ noi: Cheile Bicazului
Barcelona - “Formula 1 Gran Premio De España 2015”

Prima consultaţie de fertilitate

 

Valoarea discuţiilor anterioare tratamentului este enormă în reproducerea umană asistată! A vorbi despre infertilitate, despre ceea ce oferă Centrul de Fertilitate din OminiClinic INAINTE DE TRATAMENT nu este ceva foarte facil. Tehnicile de tratament sunt foarte importante, dar dacă înainte cuplul nu a înţeles ce este de fapt infertilitatea şi de ce există mai multe tipuri de tratamente, este dificil să explici ce este de fapt fertilizarea in vitro!
Echipa noastră s-a pregătit mult pentru a aborda cu profesionalism acest aspect, iar acum când am obţinut peste 300 de sarcini prin proceduri sofisticate de reproducere umană asistată urmate în Clinica noastră (şi aici mă refer la ICSI – injectare intracitoplasmică de spermatozoid sau transfer de blastocist) ne putem numi – spun eu încrezător – profesionişti.
Înainte de orice proceduri , cuplul este consiliat până  îşi epuizează toate dubiile. Şi dacă nu faci corect acest lucru nu este Ok nici pentru tine ca medic şi nici pentru pacient! Iar noi am pus enorm de mult accent pe educaţia cuplurilor.
Cum să poţi explica unui cuplu că 2 embrioni dublează şansele de succes al tratamentului, dar că în acelaşi timp sarcina multiplă presupune un risc?
Sunt explicaţii subtile – cum ar fi aceea că specia umană este extrem de infertilă – numai 20- 24% şanse de procreere pe lună – şi de aceea şansele totale se epuizează numai după 4 încercări. Fiecare  cuplu reacţionează diferit! Am avut cupluri care, deşi tinere, au spus că nu pot aştepta şi  că doresc direct FIV , dar şi cupluri care deşi peste 40 de ani aveau nevoie de timp de gândire .
30 de ani reprezintă pentru femeie vârstă “ de alarmă” ! Dacă vrei un copil trebuie să te decizi până în 30 de ani pentru că după aceasta vârstă şansele scad.
Cuplurile, şi femeile in special trebuie să ştie că fertilitatea maximă este atinsă in jurul vârstei de 27 de ani , după care incepe să scadă, iar la 40 de ani femeile au sub 8% şanse să procreeze!
Încă un amănunt important : fiecare cuplul este unic pentru noi! Individualizarea este cheia succesului – nu facem tratamente pe bandă – pentru noi fiecare tratament este unic femeii. Fiecare protocol este individualizat – şi aici munca în echipă face diferenţa !
Fiecare femeie este unică şi reacţionează diferit în funcţie de zestrea ei genetică , de vârstă şi mulţi alţi factori, de aceea şi doza de tratament sau tipul de protocol diferă!
În echipă parcurgem fiecare tratament , îl evaluăm , stabilim pasul următor – apoi ne sincronizăm cu embriologul nostru şi abia după ce avem un tablou complet ne prezentăm în faţa pacientului cu cea mai realistă soluţie.
Nu ne place să supralicităm diagnosticul şi să cerem tot felul de analize sau să dăm pacientului şanse care nu există, dar majoritatea pacienţilor noştri ştiu că facem tot ce ne stă în putinţă să avem rezultatul pe care ei îl aşteaptă! Un copil sănătos!

 

Doctor Adrian Borş, Supraspecializare medicinǎ reproductivǎ şi tratamente de fertilitate, www.facebook.com/dradrian.bors, www.doctorbors.ro

 

Valoarea discuţiilor anterioare tratamentului este enormă în reproducerea umană asistată! A vorbi despre infertilitate, despre ceea ce oferă Centrul de Fertilitate din OminiClinic INAINTE DE TRATAMENT nu este ceva foarte facil. Tehnicile de tratament sunt foarte importante, dar dacă înainte cuplul nu a înţeles ce este de fapt infertilitatea şi de ce există mai multe tipuri de tratamente, este dificil să explici ce este de fapt fertilizarea in vitro!

 

Echipa noastră s-a pregătit mult pentru a aborda cu profesionalism acest aspect, iar acum când am obţinut peste 300 de sarcini prin proceduri sofisticate de reproducere umană asistată urmate în Clinica noastră (şi aici mă refer la ICSI – injectare intracitoplasmică de spermatozoid sau transfer de blastocist) ne putem numi – spun eu încrezător – profesionişti.Înainte de orice proceduri , cuplul este consiliat până  îşi epuizează toate dubiile. Şi dacă nu faci corect acest lucru nu este Ok nici pentru tine ca medic şi nici pentru pacient! Iar noi am pus enorm de mult accent pe educaţia cuplurilor.

 

Cum să poţi explica unui cuplu că 2 embrioni dublează şansele de succes al tratamentului, dar că în acelaşi timp sarcina multiplă presupune un risc?Sunt explicaţii subtile – cum ar fi aceea că specia umană este extrem de infertilă – numai 20- 24% şanse de procreere pe lună – şi de aceea şansele totale se epuizează numai după 4 încercări. Fiecare  cuplu reacţionează diferit! Am avut cupluri care, deşi tinere, au spus că nu pot aştepta şi  că doresc direct FIV , dar şi cupluri care deşi peste 40 de ani aveau nevoie de timp de gândire.

 

30 de ani reprezintă pentru femeie vârstă “ de alarmă” ! Dacă vrei un copil trebuie să te decizi până în 30 de ani pentru că după aceasta vârstă şansele scad.Cuplurile, şi femeile in special trebuie să ştie că fertilitatea maximă este atinsă in jurul vârstei de 27 de ani , după care incepe să scadă, iar la 40 de ani femeile au sub 8% şanse să procreeze!

 

Încă un amănunt important : fiecare cuplul este unic pentru noi! Individualizarea este cheia succesului – nu facem tratamente pe bandă – pentru noi fiecare tratament este unic femeii. Fiecare protocol este individualizat – şi aici munca în echipă face diferenţa !Fiecare femeie este unică şi reacţionează diferit în funcţie de zestrea ei genetică , de vârstă şi mulţi alţi factori, de aceea şi doza de tratament sau tipul de protocol diferă!

 

În echipă parcurgem fiecare tratament , îl evaluăm , stabilim pasul următor – apoi ne sincronizăm cu embriologul nostru şi abia după ce avem un tablou complet ne prezentăm în faţa pacientului cu cea mai realistă soluţie.Nu ne place să supralicităm diagnosticul şi să cerem tot felul de analize sau să dăm pacientului şanse care nu există, dar majoritatea pacienţilor noştri ştiu că facem tot ce ne stă în putinţă să avem rezultatul pe care ei îl aşteaptă! Un copil sănătos!


 

 

Omini Clinic – Iaşi, Str. Grigore Ureche, Nr. 2, Bl. 6 Martie

 

Telefon: 0232.216.260 / 0728.450.098