office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 25, Iulie 2015


Sfântul care aduce ploaia
Interviul lunii: Valy Ilieş
“Injecţia” de frumuseţe
Remodelare corporală pentru mămici
Beneficiile terapiei robot asistate
Pepenele roşu, antioxidantul de serviciu
Destinaţie culinară: Restaurantul Turnul de Apă
Leacuri din grădină: ceaiul de gălbenele
Biserica unui martir
Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț
Cetatea de Scaun a Sucevei
File de ierbar: Să răsară busuioc(ul)…!
Locuri de poveste: La Medeleni…
Frumuseţi de lângă noi: Pietrele vii din Ţara Luanei
Senior Voyage – Tenerife

Remodelare corporală pentru mămici

Autor: Doctor Theodor Motruc


După naştere, unele femei revin la formele dinainte de sarcină fără mari probleme, dar pentru majoritatea aceasta poate fi o misiune imposibilă. Corpul suferă schimbări din cauza sarcinii şi/sau îmbătrânirii precum luarea în greutate, apariţia vergeturilor, pierderea tonusului muscular, lăsarea sânilor şi multe altele. Remodelarea corporală pentru mămici presupune o combinaţie de intervenţii cu scopul de a îndepărta aceste efecte şi de a oferi femeilor o siluetă ca cea dinaintea sarcinii (sau chiar mai bună).


Candidatele ideale pentru aceste proceduri sunt mămicile fără probleme de sănătate care s-au oprit din alăptare, nu plănuiesc alte sarcini în viitor şi se confruntă cu următoarele probleme:

  •  au sânii lăsaţi cu aspect îmbătrânit

  •  piele în surplus şi vergeturi în zona abdominală

  •  abdomen pronunţat în exterior datorită întinderii musculaturii în timpul sarcinii

  •  zone cu grăsime în exces (coapse, şolduri, genunchi etc.)


Sânii lăsaţi sunt dintre cele mai frecvente nemulţumiri ale mămicilor, de aceea operaţia de lifting a sânilor este printre cele mai solicitate intervenţii după o sarcină. De multe ori, femeile optează şi pentru mărirea simultană cu implanturi siliconice pentru a reda din volumul pierdut.


Deşi dietele şi exerciţiile fizice ajută considerabil în refacerea corporală, pielea în exces şi grăsimea acumulată nu pot fi remediate cu uşurinţă fără o intervenţie chirurgicală. În cursul operaţiei de abdominoplastie, se intervine asupra musculaturii abdominale slăbite şi se îndepărtează excesul de piele şi grăsime. În general, se realizează totodată şi liposucţionarea flancurilor (în lateral) şi zona superioară abdomenului.


Nemulţumirile legate de efectele unei sarcini asupra corpului nu se rezumă doar la burtica proeminentă, lăsată, cu vergeturi, grăsimea în exces şi sânii lăsaţi. Acestea sunt vizibile oricui, dar pentru femeile care au ales să nască natural, estetica zonei intime este un motiv în plus de nemulţumire şi, mai mult, de disconfort, care motivează multe mămici să opteze pentru chirurgia plastică de remodelare vaginală.


Opţiunile de chirurgie plastică pentru mămicile care vor să îşi redobândească formele pot fi combinate funcţie de indicaţiile medicale şi caracteristicile fiecărei femei. Realizarea lor concomitent permite efecte vizibile imediat după intervenţie şi o refacere mai rapidă, fără a întrerupe pentru mult timp desfăşurarea vieţii cotidiene.

 

Omini Clinic – Iaşi, Str. Grigore Ureche, Nr. 2, Bl. 6 Martie

Telefon: 0232.216.260 / 0728.450.098