Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/38-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Tailanda - amestec de nou și vechi
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr.5, septembrie 2013


Când toamna e de aur…
Tradiţie şi istorie la Palatul Roznovanu
Tailanda - amestec de nou și vechi

Tailanda - amestec de nou și vechi

Tailanda este o țară cu adevărat fermecatoare. Arta culinară este la ea acasă, așa ȋncȃt poți să mănȃnci timp de o lună fără să comanzi același fel de mancare.  Servirea mesei reprezintă, mai ales aici, o legătură socială. Cu excepția situației ȋn care se servește " jam deeyo " ca masă de o persoană, felurile principale vor fi amplasate ȋn centrul mesei, sau ȋn cazurile traditionale, pe o rogojină, direct pe podea. Fiecare e liber să-și ia pe farfuria cu orez porții mici din oricare fel.

 

Ȋn ceea ce privește principalele atracții turistice, fiecare din noi s-ar minuna de frumoasa arhitectură Grand Palace și Wat Phra Kaeo din Bangkok, un complex de temple ce găzduieste o statuie de smarald a lui Buddha. Nu este de ratat Wat Pho, cel mai mare templu din Bangkok și locul ȋn care se află Buddha Culcat. Statuia este enormă - 46m lungime și 15m ȋnălțime. De asemenea, puteți descoperi ȋncȃntătorul Palat Vmanmek, cu 18 camere, fosta reședință regală de vară, reconstruit ȋn Bangkok, ȋn 1900.

 

 Vizitați Kanchanaburi, un loc legat de ororile celui de-al doilea război mondial și forțele aliate care au fost nevoite să construiască o Cale a ferată a morții și Podul de peste rȃul Kwai ! Apoi faceți o călătorie ȋn timp și vizitați Ayutthaya, fosta capitală a Tailandei ! Vă puteți plimba printre ruinele palatelor pe jos, cu bicicleta, sau chiar pe spatele unui elefant.

 

Tailanda nu ȋnseamnă doar plaje și temple. Explorarea Parcului Național Khao Sok din sudul Tailandei ar putea fi o adevărată aventură. Aici, pădurile tropicale acoperă stȃncile de calcar străbătute de izvoare și cascade. Stilul de viață dintr-o casă ȋn copac sau o casă pe apă, confecționată din bambus, ar fi o experiență nouă pentru orice turist.

 

O altfel de experiență, care este potrivită pentru sportivi, e meciul de kick-boxing tailandez. Acest sport tradițional poate fi urmărit ȋn fiecare zi pe stadioanele din toată țara. Ceva mai exotice sunt drumețiile ȋn zona de nord a Tailandei, călăria pe elefantți sau rafting-ul pe rȃu. De asemenea, sunt cunoscute masajul tradițional și proprietățile de vindecare ale plantelor la anticul Wat Pho.Turiștii curajoși au ocazia să se scufunde alături de rechini la acvariul din Siam Ocean World din Bangkok. Pentru o după-amiază liniștită, luati ceaiul la Hotel Oriental din Bangkok, unul dintre cele mai faimoase hoteluri din lume și, totodată, fosta resedință pentru Somerset Maughan sau Joseph Conrad. Astăzi este frecventat de regi, prinți și vedete.Pentru respectarea etichetei, turiștii trebuie să știe că familia regală este foarte stimată ȋn Tailanda. Localnicii privesc manifestarile publice de furie ca un fapt extrem de ȋnjositor și o pată a imaginii publice. Ȋn plus, se descurajează manifestările sentimentale ȋntre femei și barbați ; a atinge capul unei persoane sau a-ți ȋndrepta talpa către aceasta este o lipsă de bune maniere. Aveți grijă să vă descălțați ȋnainte de a intra ȋn casa cuiva sau ȋntr-un templu !

 

Cliven Turism
Iaşi, Bd. Ştefan cel Mare, 8-12
0232.258.324
www.firstminute.ro