office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 46, Mai 2017


Cum să evitaţi agravarea afecţiunilor cardiace pe timpul verii
Poziția picior peste picior este nocivă
Revista Branché, mai 2017
Când trebuie făcut examenul endocrinologic?
Tehnologia de vizualizare 3D Crisalix în chirurgia estetică
Educaţia nutriţională la copii şi adolescenţi
Urzica vie, planta care purifică organismul
Mănăstirea Jitianu

Tehnologia de vizualizare 3D Crisalix în chirurgia estetică

Autor: Dr. Theodor Motruc

Crisalix 3D Virtual Aesthetics este o aplicație software care permite pacienților interesați de chirurgie estetică să vizualizeze rezultatele posibile ÎNAINTE de operație.


Prin intermediul unui scanner dedicat, medicul realizează o scanare 3D în cursul consultației inițiale. În baza imaginii obținute şi a scopului intervenției, chirurgul plastician poate face o simulare virtuală interactivă pentru a obține imagini comparative Înainte şi După relevante.


Orice simulare virtuală 3D are caracter orientativ-informativ şi nu reprezintă o garanție a unui rezultatul 100% identic în urma operației reale, însă este cel mai util intrument pentru a facilita comunicarea medic-pacient în ce priveşte opțiunile de chirurgie estetică.


Aceasta tehnologie elvețiană este revoluționară în domeniul chirurgiei estetice. Prin intermediul ei persoanele interesate au posibilitatea de a li se răspunde la una din cele mai importante întrebări : Cum voi arăta EU după operație?


Până acum, medicii chirurgi puteau oferi exemple de imagini Înainte şi După ale altor pacienți pentru a  face comparații sau puteau face simulări în baza pozelor 2D realizate în cabinet. Cu tehnologia Crisalix 3D, rezultatul potențial al operației este mult mai fidel realității şi mult mai relevant pentru fiecare caz în parte.


Simularea 3D ține cont atat de dorințele pacientului cat şi de posibilitățile chirurgicale. În acest fel, pacientul îşi poate da seama dacă aşteptările sale sunt realiste şi care sunt limitele chirurgiei estetice în cazul său.


Acest fapt este cu atât mai important cu cat de multe ori pacienții îşi imaginează cum vor arăta după operație în functie de rezultatele pe care le-au văzut la alte persoane. Însă fiecare are trăsături individuale, proporții diferite, o conformație diferită. Aceeaşi operatie estetică realizată de acelaşi chirurg în aceeaşi manieră va arăta diferit de fiecare dată pe o altă persoană. De aceea simularea 3D este extrem de relevantă pentru ca pacientul să înțeleagă în propriul său caz cum ar putea arăta în urma intervenției.


Simularea virtuală 3D este în principal destinată celor interesați de opțiuni de chirurgie estetică facială (rinoplastie, blefaroplastie, lifting facial, liposucție FaceTite) , chirurgie estetică a sânilor (implanturi siliconice, lipofilling, corecția asimetriei sânilor, ridicarea sânilor cu sau fără reducerea volumului) şi chirurgie estetică de remodelare corporală (Tummy Tuck - abdominoplastie, Liposucție generală, BodyTite - liposucție localizată în zone restrânse: şolduri, burtă, coapse, genunchi, fund).


Pentru opțiuni nechirurgicale de estetică facială antiaging, Crisalix 3D poate simula rezultatele tratamentelor injectabile cu acid hialuronic sau toxină botulinică pentru reducerea ridurilor, eliminarea cearcănelor, mărirea buzelor, volumetrie facială.


Omini Clinic – Iaşi, Str. Grigore Ureche, Nr. 2, Bl. 6 Martie 

Telefon: 0232.216.260 / 0728.450.098

www.ominiclinic.ro