Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 22

Notice: Undefined offset: 0 in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23

Warning: getimagesize(poze/20-) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/brancher/public_html/articol.php on line 23
Turist în Europa: Costa Brava
office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr.9, februarie 2014


În luna lui februarie
Mǎnǎstirea Popǎuţi
Muzeul Maestrului Ion Irimescu
Palatul de pe dealul Cetǎţuii
În liniștea munților
Ioniţǎ Sandu Sturdza
Turist în Europa: Costa Brava
Roma - oraşul iubirii
Sfaturi utile pentru destinaţii exotice!
Destinaţie culinarǎ: Restaurant Rustic - Bellaria

Turist în Europa: Costa Brava

Cu plajele sale paradisiace, mâncarea savuroasǎ, numeroasele atracţii turistice şi preţurile decente, Costa Brava este una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţǎ din Spania.
Situatǎ în nord-estul Cataloniei, la mai puţin de o orǎ distanţǎ de Barcelona, destinaţia ibericǎ este idealǎ dacǎ mergeţi cu familia sau cu un grup de tineri dornici de aventuri extreme. Plajele din aceastǎ zonǎ se înscriu ceremonios în tipicul plajelor spaniole, având forma unor sanctuare înconjurate de apă albastră şi limpede pe de o parte şi de palmieri şi restaurante, de cealaltă parte. Peisajul idilic este completat de calea de acces construitǎ paralel cu marea,  care oferă prilejul unei plimbări romantice pe faleză, printre localurile cu specific spaniol sau internaţional. Pentru pasionaţii de sport, faleza reprezintǎ locul perfect pentru plimbǎrile matinale. Amatorii de ciclism se bucurǎ, de asemenea, de piste special amenajate, iar iubitorii sporturilor de apǎ pot practica windsurf, scufundǎri sau schi nautic... Şi pentru cǎ un turist informat face cât doi,  aceştia au permanent la dispoziţie pliante cu ofertele din zonă, iar  fiecare hotel oferă acces gratuit la internet. De altfel, atenţia acordatǎ confortului, curǎţenia plajelor, amabilitatea localnicilor sunt motivele pentru care turiştii revin cu drag în zonǎ.
Pentru cei care dorec o vacanţǎ dinamicǎ le recomandǎm staţiunea Calella. Aici, cluburile, restaurantele, tavernele şi terasele sunt deschise pânǎ târziu, iar petrecerile în stradǎ, spectacolele de flamenco sau salsa fac deliciul amatorilor de distracţie. Pentru turiştii familişti, care merg în vacanţǎ însoţiţi de copii, staţiunea Lloret del Mar este cea mai potrivitǎ. Fiind cea mai mare şi animatǎ staţiune din Costa Brava, Lloret del Mar se remarcǎ prin multitudinea activitǎţilor recreative: sporturi nautice, plimbǎri la muzee, promenade prin centrul vechi al staţiunii, cluburi, restaurante, vegetaţia dominatǎ de palmieri uriaşi.
Peisajele sǎlbatice, apa cristalinǎ şi nisipul foarte fin au fǎcut din Costa Brava una dintre destinaţiile preferate ale marilor artişti Salvador Dali şi Pablo Picasso. Frumuseţea peisajelor din itinerariul spaniol ne picurǎ şi nouǎ în suflete freamǎtul unui flamenco la ceas de searǎ pe malul mǎrii...