office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Descoperă noul site al revistei Branché! www.revistabranche.ro

Branché Nr. 59, iunie 2018


Calendar pentru sănătatea sânilor
Părinți de adolescenți
Cinci metode simple şi sănătoase de a reduce porţiile
Copilul, ca o maşină ?!
Ce sunt crampele musculare?
De ce e bine să consumăm prune?
Pintenii calcaneeni – “ciocurile din talpă”
15 reguli de bază pentru sănătatea emoţională a copiilor noştri
Alergie, intoleranţǎ sau iritaţie?
Premieră mondială: endometrioza, tratată cu ultrasunete

Alergie, intoleranţǎ sau iritaţie?


Autor : Doctor Nechifor Madeleine


Vedem zilnic la consultaţie pacienţi cu aşa-zise “alergii“ misterioase, dupǎ ce au ingerat alimente nesǎnǎtoase, prea mult procesate, cu fel de fel de adaosuri, suplimente nutritive sau pacienţi care au aplicat pe piele tot felul de produse cosmetice sau «leacuri bǎbeşti» dubioase.


Termenul de «alergie» este folosit abuziv pentru orice manifestare pe piele, pacienţii necunoscând diferenţa între acestea. Chiar maladii dermatologice serioase, fǎrǎ nicio legǎturǎ cu aceasta sunt tratate şi etichetate de cǎtre medici din alte specialitǎţi decât dermatologia ca fiind alergii.


Adevǎrul este cǎ majoritatea manifestǎrilor simple sunt iritaţii sau intoleranţe şi foarte multe se vindecǎ la oprirea agentului declanşator sau cu tratament dermatologic uşor.


Aceste produse nu respectǎ standardele necesare şi acţioneazǎ asupra pielii noastre prin caracteristici nedorite: pH prea mic sau prea mare (sunt prea acide sau prea alcaline), concentraţie necontrolatǎ a substanţelor active, sunt prea detergente adicǎ «usucǎ» prea tare pielea prin îndepǎrtarea filmului normal de grǎsimi al acesteia şi creeazǎ condiţiile de fragilitate cutanatǎ pentru instalarea altor neplǎceri (eczema uscatǎ, accelerarea procesului de îmbǎtrânire, dermita de contact iritativǎ).


Bineînţeles existǎ în practicǎ multe alergii cutanate, dar criteriile de diagnostic clinic şi de laborator sunt specifice şi o primǎ mǎsurǎ este tot oprirea agentului declanşator .
Din aceste considerente, fiţi prudenţi la ce produse folosiţi, din ce sursǎ provin şi mai ales feriţi copiii şi bǎtrânii, care au pielea mai fragilǎ, de produse dubioase!


Nu vǎ trataţi acasǎ cu creme cortizonice înainte de a veni la consultaţie pentru cǎ acestea vor masca simptomele şi medicul nu va putea pune un diagnostic corect.


Vă așteptăm la cabinetul nostru din strada Primǎverii (Policlinica Industrialǎ) pentru a vǎ pune la dispoziție opțiuni de diagnostic și tratament pentru toate problemele estetice sau medicale care pot afecta pielea.

0745.604.935 | nmadeleine2001@yahoo.com | www.madeleine-nechifor.ro