office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 68, Martie 2019


Colicile bebeluşului
Mănăstirea Hodoş-Bodrog
Cum se tratează hernia de disc lombară?
De la spumă la os: noul implant revoluţionar cu aerogel poate recreşte oasele
Speranţă pentru persoanele oarbe: cu o singură inserare a unei gene, şoarecii şi-au recăpătat vederea
Replantarea unui braț amputat, operație reușită în Târgu-Mureș
Rinoplastia nechirurgicală

Colicile bebeluşului

Colicile bebeluşului

 

Colicile apar la 2-3 săptămâni de la naştere, cresc în intensitate pe la 2-3 luni şi se opresc în jurul vârstei de 4 luni. Ele sunt caracterizate de acea  stare în care nou-născutul este agitat, nervos, îşi strânge picioruşele la piept, plânge fără oprire ore întregi fără explicaţie câteva zile pe săptămână fără o explicaţie aparentă.

 

Primul lucru pe care-l puteţi face ca să evitaţi colicile este adoptarea unei tehnici corecte a alăptării. Cu cât bebeluşul înghite mai mult aer în timpul mesei, cu atât va fi mai agitat. Dacă nou-născutul este hrănit artificial, folosiţi biberoane anticolici, care sunt făcute special să reducă ingestia de aer în timpul mesei.

 

Masajul ritmic pe burtică sau pe spate după masă este de asemenea benefic. Acesta ajută la dispersarea gazelor în intestin şi scade presiunea acumulată în tubul digestiv.

 

Una dintre cele mai bune metode de a linişti un copil cu colici este suzeta, deoarece suptul linişteşte copilul. De asemenea, o plimbare la aer curat în cărucior sau în braţe calmează copilul cu colici şi îl ajută să adoarmă. Copiii sunt dependenţi de afecţiune şi vor să fie tot timpul în preajma mamei. Vocea sau atingerea mamei sunt foarte importante şi pot linişti copilaşul.

 

Cu privire la medicamente, fie ele naturale, trebuie consultat medicul pediatru, care va prescrie exact remediul potrivit pentru micuţul dumneavoastră, în cantitatea şi  doza potrivită.

 

Cele mai bune remedii sunt, bineînţeles, cele naturiste dintre care ceaiurile din plante de muşeţel, tei, anason.

 

Perioada colicilor trebuie abordată cu calm şi răbdare. Nu vă lăsaţi copleşiţi şi nu vă simţiţi vinovaţi că sugarul suferă şi plânge.  Concentraţi-vă atenţia la îngrijirea micuţului, oferirea unei atenţii deosebite nu înseamnă răsfăţ în aceste situaţii, dar şi a dumneavoastră, gândindu-vă că în final această perioadă se va sfârşi.

 

www.nova-vita.ro