office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr.1, mai 2013


#romanidecolectie Povestea lui Ciprian
Branché
Ce luǎm cu noi în vacanţǎ...
Vacanţe în Bucovina
Borzești - un loc de legendǎ
Turnul lui Ştefan cel Mare

Ce luǎm cu noi în vacanţǎ...


Indiscutabil, vara este anotimpul cǎlǎtoriilor. Zilele de vacanţǎ, soarele darnic ne îndeamnǎ mereu la drumeţie. Însǎ, pentru o vacanţǎ cât mai reușitǎ ar fi bine sǎ ne stabilim clar ce luǎm, dar și ce nu luǎm cu noi... Iatǎ o listǎ cu sfaturi utile și ușor de pus în practicǎ, care ne vor ajuta sǎ economisim timp și energie:

1. Chiar dacǎ în vacanţǎ pleci pentru a uita de griji, banii și cardurile sunt absolut necesare. E bine sǎ nu folosim numai carduri, mai ales dacǎ mergem în altǎ ţarǎ - în cazul în care le pierdem, va dura câteva zile pânǎ când banca va rezolva problema.2. Actele de identitate ale fiecǎrui membru al familiei: în funcţie de destinaţie, pașapoartele și/sau cǎrţile de identitate pentru adulţi și certificatele de naștere pentru copiii minori.3. Pentru drumurile lungi, ai grijǎ sǎ iei destulǎ apǎ și gustǎri - e mai ieftin așa, decât sǎ cumperi  de la benzinǎriile de pe drum. Pe lângǎ câteva sandvișuri, nu ar trebui sa lipsesaca fructele  și legumele, atât de necesare organismului. Vacanţa înseamnǎ relaxare și sǎnǎtate.3. O trusǎ cu pastile și produse de prim ajutor, cǎ sǎ nu fii nevoit sǎ cauţi o farmacie în vârful muntelui sau sǎ rǎtǎcești pe strǎzile unui oraș necunoscut pentru o aspirinǎ.4. O mica geantǎ frigorificǎ poate fi o achiziţie practicǎ. Dacǎ drumul e lung, vǎ puteţi pǎstra alimentele mai mult timp, iar apa și îngheţata vor ramâne la temperatura doritǎ.5. GPS, aparatul foto, laptop-ul cu o conexiune la internet pentru a descǎrca fotografiile sau a cǎuta informaţii suplimentare despre o anumitǎ zonǎ, telefoanele mobile, precum și încǎrcǎtoarele acestora.6. E bine sǎ ne gândim și la eventualitatea  în care va ploaua. Preferabil umbrele, hanorace sau haine de ploaie... Dincolo de partea amuzantǎ și aventuroasǎ a întâmplǎrii, e posibil sǎ rǎciţi și sǎ vǎ stricaţi sejurul.7. O geantǎ sau un rucsac în plus pentru suveniruri. Inevitabil te vei întoarce cu o tolbǎ de amintiri și suveniruri.  Decât sǎ umpli mașina cu pungi de plastic de la diferite magazine, mai bine le împachetezi pe toate la un loc, ca sǎ nu se piardǎ.Lǎsaţi acasǎ: grijile de la serviciu, graba la volan , starea de nervozitate, incidentele neplǎcute din anterioarele vacanţe sau animozitǎţile mai vechi cu alte persoane din grup.
Sǎ aveţi parte de un sejur cât mai plǎcut și nu uitaţi: nu existǎ vacanţe nereușite, existǎ doar turiști care nu se relaxeazǎ suficient!