office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 66, ianuarie 2019


Cum să motivezi copilul să citească
Mănăstirea Vlahuţă
Cum preparăm corect unele alimente
Israel: :"Vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”
Sindromul boala telefonului mobil
Oameni de știință australieni au anunțat că au reușit să oprească răspândirea celulelor canceroase în organism
Obiceiul de a fuma al părinților influențează riscul copiilor de a se îmbolnăvi de leucemie

Israel: :"Vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”

 

O mică echipă de oameni de ştiinţă israelieni consideră că ar fi găsit primul tratament complet pentru cancer.

“Credem că vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”, a spus Dan Aridor, despre un nou tratament dezvoltat de compania sa, Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi), fondată în anul 2000 în incubatorul ITEK din Parcul ştiinţific Weizmann. AEBi a dezvoltat platforma SoAP, care oferă conduceri funcţionale către obiective foarte dificile.

“Tratamentul nostru pentru cancer va fi eficient din prima zi, va dura câteva săptămâni şi nu va avea efecte secundare sau acestea vor fi minime. Va fi la un cost mult mai mic decat cele mai multe tratamente de pe piaţă”, a spus Aridor. “Soluţia noastră va fi generică şi personală”.

Sună fantastic, în special în condiţiile în care se estimează că aproximativ 18,1 milioane de cazuri noi de cancer sunt diagnosticate în întreaga lume în fiecare an, potrivit rapoartelor Agenţiei Internaţionale pentru Cercetare a Cancerului. În plus, fiecare moarte a şasea din lume este cauzată de cancer, devenind astfel a doua cauză principală de deces (după bolile cardiovasculare).

Aridor, preşedintele consiliului de administraţie al AEBi şi CEO-ul Dr. Ilan Morad declară că tratamentul pe care îl numesc MuTaTo (multi-target toxin) este esenţial pe scara unui antibiotic împotriva cancerului - o tehnologie de discontinuitate de cel mai înalt ordin.

Potenţialul de schimbare a jocului împotriva cancerului se bazează pe tehnologia SoAP, care aparţine grupului de tehnologii de prezentare a fagilor. Aceasta implică introducerea codului ADN pentru o proteină, cum ar fi un anticorp, într-un bacteriofag - un virus care infectează bacteriile. Această proteină este apoi afişată pe suprafaţa fagului. Cercetătorii pot utiliza aceste fagi care prezintă proteine ​​pentru a examina interacţiunile cu alte proteine, secvenţe ADN şi molecule mici.

Aflați amănunte de pe jpost.com.