office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 25, Iulie 2015


Sfântul care aduce ploaia
Interviul lunii: Valy Ilieş
“Injecţia” de frumuseţe
Remodelare corporală pentru mămici
Beneficiile terapiei robot asistate
Pepenele roşu, antioxidantul de serviciu
Destinaţie culinară: Restaurantul Turnul de Apă
Leacuri din grădină: ceaiul de gălbenele
Biserica unui martir
Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț
Cetatea de Scaun a Sucevei
File de ierbar: Să răsară busuioc(ul)…!
Locuri de poveste: La Medeleni…
Frumuseţi de lângă noi: Pietrele vii din Ţara Luanei
Senior Voyage – Tenerife

Pepenele roşu, antioxidantul de serviciu

 

Licopina colorează miezul legumelor şi fructelor în roşu, la fel cum carotida colorează morcovii, pepenele galben sau dovleacul, cu o tentă de portocaliu. Cercetǎrile ştiinţifice i-au demonstrat  rolul important în prevenirea bolilor cronice, printre care cancerul de prostată, bolile cardiace şi orbirea la o vârstă înaintată. Prin efectul ei antioxidant, licopina reduce îmbătrânirea prematură vizibilă – ridarea pielii – şi invizibilă a organismului.  O gǎsim în multe plante verzi, fructe, boabe, tomate, dar cel mai mult în pepenele verde şi măcieş. Cum sezonul pepenilor roşu tocmai a sosit, vǎ prezentǎm câteva întrebuinţǎri terapeutice de bază.
Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare totalǎ, cu efecte reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor, în mod special, fǎcând minuni în tratamentul acneeii. Extern, se va aplica zilnic tincturǎ de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu mǎrul-lupului.
Pentru nefritǎ, pielitǎ şi pielonefritǎ se vor consuma  cantitǎţi mari de pepene într-o singurǎ reprizǎ, iar pe perioada curei de tratament se va evita expunerea şalelor la frig şi la curenţii de aer.
Consumat în cantitǎţi mai mari, pepenele roşu ajutǎ şi la eliminarea pietrelor de la rinichi. Cura de pepene roşu este un purificator puternic, care poate fi combinatǎ foarte bine cu proceduri externe pentru vindecare, precum gimnastica medicalǎ recuperatorie. Pentru reumatism se recomandǎ 12-20 de zile de curǎ/tratament.
Pentru calculi biliari se iau seminţe de pepene roşu, se usucǎ, apoi se dau prin râşniţa de cafea. În fiecare dimineaţǎ se ia câte o linguriţǎ din aceastǎ pudrǎ, amestecatǎ cu o lingurǎ de ulei de mǎsline. Se iau zece zile consecutiv, dimineaţa, pe stomacul gol şi se stǎ culcat timp de zece minute pe partea dreaptǎ. Tratamentul dureazǎ trei luni, câte zece zile din fiecare lunǎ, la intervale regulate. E important de menţionat că în perioada acestui tratament se exclud prǎjelile, grǎsimile, alcoolul şi cafeaua.
Pentru constipaţie şi colita de putrefacţie se va consuma pepenele dimineaţa, pe stomacul gol, fǎrǎ a mânca apoi nimic timp de patru ore. Prima masa va începe cu patru linguri de tǎrâţe de grâu înmuiate în apǎ, eventual îndulcite cu miere de albine. Aşadar, sǎnǎtatea şi buna dispoziţie depind de alegerile noastre alimentare! 

 

Licopina colorează miezul legumelor şi fructelor în roşu, la fel cum carotenul colorează morcovii, pepenele galben sau dovleacul, cu o tentă de portocaliu. Cercetările ştiinţifice i-au demonstrat  rolul important în prevenirea bolilor cronice, printre care cancerul de prostată, bolile cardiace şi orbirea la o vârstă înaintată. Prin efectul ei antioxidant, licopina reduce îmbătrânirea prematură vizibilă – ridarea pielii – şi invizibilă a organismului.  O găsim în multe plante verzi, fructe, boabe, tomate, dar cel mai mult în pepenele verde şi măcieş. Cum sezonul pepenilor roşu tocmai a sosit, vǎ prezentăm câteva întrebuinţări terapeutice de bază.Cura de pepene de 10-20 de zile produce o dezintoxicare totală, cu efecte reglatoare hormonale asupra corticosuprarenalelor, în mod special, făcând minuni în tratamentul acneeii. Extern, se va aplica zilnic tinctură de propolis pe zonele afectate sau cataplasme cu mărul-lupului.Pentru nefrită, pielitǎ şi pielonefrită se vor consuma  cantităţi mari de pepene într-o singură repriză, iar pe perioada curei de tratament se va evita expunerea şalelor la frig şi la curenţii de aer.Consumat în cantităţi mai mari, pepenele roşu ajută şi la eliminarea pietrelor de la rinichi. Cura de pepene roşu este un purificator puternic, care poate fi combinată foarte bine cu proceduri externe pentru vindecare, precum gimnastica medicală recuperatorie. Pentru reumatism se recomandă 12-20 de zile de curǎ/tratament.Pentru calculi biliari se iau seminţe de pepene roşu, se usucă, apoi se dau prin râşniţa de cafea. În fiecare dimineaţă se ia câte o linguriţă din aceastǎ pudră, amestecată cu o lingură de ulei de măsline. Se iau zece zile consecutiv, dimineaţa, pe stomacul gol şi se stă culcat timp de zece minute pe partea dreaptă. Tratamentul durează trei luni, câte zece zile din fiecare lună, la intervale regulate. E important de menţionat că în perioada acestui tratament se exclud prăjelile, grăsimile, alcoolul şi cafeaua.Pentru constipaţie şi colita de putrefacţie se va consuma pepenele dimineaţa, pe stomacul gol, fără a mânca apoi nimic timp de patru ore. Prima masa va începe cu patru linguri de tărâţe de grâu înmuiate în apă, eventual îndulcite cu miere de albine.


Aşadar, sănătatea şi buna dispoziţie depind de alegerile noastre alimentare!