office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 42, Ianuarie 2017


Entorsele
Urticaria la frig
Cum sǎ începem o dietǎ
Farmacia verde: Bradul
Cum să previi un infarct pe timpul iernii?
Rozmarinul, cel mai bun tonic natural
Gripa, o boală extrem de contagioasă
Busuiocul

Cum să previi un infarct pe timpul iernii?


Sezonul rece poate avea consecinţe asupra sănătăţii. Pentru majoritatea oamenilor, deszăpezirea nu ar trebui să ducă la probleme de sănătate. Cu toate acestea, este important să ştiţi felul în care vremea rece poate afecta inima, mai ales dacă vă ştiţi deja cu probleme cardiace.

 

Cum afectează vremea rece inima?

 

Multe persoane nu sunt condiţionate să confrunte stresul fizic al activităţii fizice intense şi nu cunosc potenţialele pericole de a fi afară în vremea rece. Cei ce practică sporturi de iarnă care nu îşi iau anumite precauţiuni pot suferi hipotermie.

Hipotermia înseamnă atunci când temperatura corpului scade sub 35 de grade Celsius. Apare atunci când organismul nu poate produce suficientă energie cât să se încălzeazscă şi poate fi fatalǎ. Simptomele sunt: lipsa orientării temporo-spaţiale, confuzie, reacţii încetinite, tremurat şi stare de somn.

 

Persoanele cu boală cardiacă ischemică suferă adesea de angină pectorală (durere sau disconfort în piept) cât sunt în vreme rece.

 

Pe lângă temperaturile reci, vânturile, zăpada şi ploaia pot depriva trupul de caldură. Vântul este în mod deosebit periculos deoarece elimină stratul de aer încălzit din jurul corpului.

 

Pentru a vă menţine încǎlziţi, purtaţi mai multe straturi de haine. Acest lucru capturează aerul între straturi şi formează o aură de protecţie. De asemenea, acoperiţi-vă capul şi purtaţi un fular. Căldura se poate pierde şi prin cap, iar urechile sunt foarte vulnerabile la degerături.

 

Pentru a vă menţine mai în siguranţă în timpul deszăpezitului sau în timpul ieşitului în frig, vă prezentăm câteva sfaturi practice:

▪Luaţi pauze frecvent şi ascultaţi-vă corpul.

▪Învăţaţi semnele unui infarct miocardic: sunaţi la 112 cât de repede puteţi dacă credeţi că aveţi un infarct miocardic. Fiecare minut contează!

▪Nu beţi băuturi alcoolice imediat înainte sau după ce deszăpeziţi: alcoolul poate creşte senzaţia de căldură şi poate duce la subestimarea efortului la care e supus organismul.

▪Mergeţi la un consult cardiologic

▪Cunoasteţi metodele de a preveni hipotermia

▪Învăţaţi metode de resuscitare cardiopulmonară

▪Efectuaţi investigaţiile recomandate de medicul dumneavoastră, precum o Ecografie Doppler pentru a evalua cum staţi cu circulaţia.

 

Cradio Clinic

Bucuresti, Bd. Vacarescu, Nr. 42 A, et.2, Sector 2

021.211.55.54

www.cardioclinic.ro