office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 69, Aprilie 2019


Recupearea în afecțiunile mâinii
Boabele de cacao erau atât de appreciate, încât triburile antice le foloseau sub formă de monedă
Ea este prima femeie-pilot de supersonic din România
Radiologia intervențională

Recupearea în afecțiunile mâinii

 

Autor: Fizioterapeut Alexandra Pavăl

 

Mâna  reprezintă  cel  mai complicat  segment de  membru din organism. Atât structura,  cât  și  funcția  sa  sunt  adaptate  complexității  activității  umane.

 

Mâna  nu  este  doar  organul  prehensiunii  ( pentru prizele globale sau pentru cele de mare finețe ) și ale  celei  mai  importante  sensibilități  discriminative, ci este, în același timp, organul  sensibilități umane, a expresivității a profesionalității  celei mai  elaborate.  În   fond  tot  restul  membrului  superior, umăr,  braț, antebraț,  pumn nu au decât rolul de a pune mâna  în poziția  cea  mai  favorabilă pentru o acțiune determinantă.

 

Tipurile lezionale ale  microtraumatismelor  mâinii  sunt cele obișnuite: plăgi, contuzii, luxații, entorse și fracturi care pot interesa  toate  structurile anatomice: pielea,  ligamentele,  mușchii,  tendoanele,  articulațiile,  oasele,  vasele și nervii.

 

În cadrul centrului nostru ne trec pragul foarte mulți pacienți cu traumatisme la nivelul pumnului. Cu fiecare în parte am făcut progrese mari în recuperare deoarece am dispus de toate resursele de recuperare, iar pacienții au fost motivați și au avut încredere în noi și în programele nostre individualizate.  Sunați acum pentru programare la  0758.959.677 sau completați formularul de programare de pe site-ul worktape.ro