office@branche.ro       0727.340.355      0752.120.726

Branché Nr. 66, ianuarie 2019


Cum să motivezi copilul să citească
Mănăstirea Vlahuţă
Cum preparăm corect unele alimente
Israel: :"Vom oferi într-un an un tratament complet pentru cancer”
Sindromul boala telefonului mobil
Oameni de știință australieni au anunțat că au reușit să oprească răspândirea celulelor canceroase în organism
Obiceiul de a fuma al părinților influențează riscul copiilor de a se îmbolnăvi de leucemie

Sindromul boala telefonului mobil

Autor: Fizioterapeut Mihai Venedict

 

Sindromul ‘boala telefonului’ sau cocoașa de smartphone este o boală a timpurilor moderne care îi afectează mai ales pe copii și tineri. Aveți grijă cât de mult butonați telefonul mobil pentru că poziția în care o faceți vă poate crea probleme de sănătate. Nivelul de presiune exercitat asupra coloanei vertebrale crește atunci când capul este înclinat tot mai mult.


Aceasta boală se caracterizează prin dureri la nivelul coloanei cervicale provocată de poziția aplecată mereu. Un alt aspect negativ este pierderea treptată a vederii.

Ţinând cont că adolescenţii şi tinerii sunt cei mai mari fani ai telefoanelor mobile, tot ei sunt cei mai afectaţi. „Va fi o boală a viitorului, care va căpăta un contur mai clar cu simptomatologie evidentă şi care nu va afecta doar coloana cervicală, ci şi ochii”, ne-a declarat un reputat chirurg ortoped.

„Din cauza flexiei capului este posibil să apară la nivelul coloanei cervicale, adică acolo unde se leagă capul de coloană, dureri greu de identificat care vor putea fi descoperite doar cu RMN”, a completat medicul.

 

Potrivit acestuia, copiii de vârstă şcolară şi adolescenţii sunt şi mai expuşi la astfel de probleme, mai ales că ei sunt în creştere. „Această poziţie, completată de statul în faţa calculatorului pot determina afecţiuni cronice, precum contractura dureroasă a musculaturii, gâtului şi capului, care, într-un final, va duce la artroză cervicală (n.r. deteriorarea cartilagiului)”, a mai precizat ortopedul. Astfel, le recomandăm părinţilor să nu-i lase pe copii în faţa calculatorului şi telefonului mai mult de două ore pe zi.

 

În cadrul centrului nostru ne trec pragul foarte mulți pacienți cu dureri la ceafă. Dacă vă confruntați cu această problemă vă așteptăm să faceți cunoștință cu fizioterapeuții centrului nostru și să începeți programul recuperator personalizat. 

 

www.worktape.ro